Δελτίο Αντιπληροφόρησης (08/12/2015)

Download here! - Downloads: 74 - Plays: 18
εργατικά
1) Ματαιώθηκε και η δεύτερη επιχείρηση πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ, παρά την εμφάνιση και πάλι δεκάδων ΜΑΤ μέσα κι έξω από τα δικαστήρια και με τη βοήθεια της απεργιακής πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στα δικαστήρια.  Νέο ραντεβού την επόμενη Πέμπτη αλλά και στην τελευταία προσπάθεια  -αυτού του γύρου-  στις 17/12 για να βάλουμε τους πλειστηριασμούς των αγώνων μας εκεί που τους αξίζουν: στα σκουπίδια.

2) Να ανακληθούν οι  6 απολύσεις και οι 35 διαθεσιμότητες στο ορυχείο Αχλάδας στην Φλώρινα, στις οποίες προχώρησε η κοινοπραξία  ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ, διεκδικούν οι εργαζόμενοι και το κλαδικό σωματείο. 

κοινωνικά

1) Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μουζάλας,  προανήγγειλε επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης μέσα στις επόμενες ημέρες – μια επιχείρηση που, όπως είπε, θα γίνει ««χωρίς ξύλο αλλά και χωρίς λουλούδια». Η μεταναστευτική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι άλλη από αυτή της καταστολής με  πρόσχημα τον εξαναγκασμό λόγω ευρωπαϊκών εκβιασμών για έξοδο από τη συνθήκη Σέγκεν και της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνομακεδονικά σύνορα. 

Η Frontex ετοιμάζεται να αποστείλει στην Ελλάδα και να εγκαταστήσει στα σύνορα με την ΠΓΔΜ τους αξιωματικούς που θα αναλάβουν την καταγραφή των προσφύγων στους οποίους θα χορηγείται άσυλο. Επιπλέον μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αναλάβει την εκκένωση του καταυλισμού των μεταναστών και την αποστολή τους στην Αθήνα.

Παράλληλα επιστολή με την οποία ζητούν ενίσχυση της FRONTEX και εξουσιοδότησή της προκειμένου σε εξαιρετικές περιπτώσεις να δρα ακόμη και χωρίς σχετικό αίτημα κράτους-μέλους, απηύθυναν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Από την άλλη, οι κάτοικοι της Ειδομένης απειλούν ότι αν δεν αποχωρήσουν οι μετανάστες που δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα ως την Τρίτη από την περιοχή, θα σταματήσουν τα λεωφορεία που έρχονται στην Ειδομένη. 
 
2)  Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο χώρου του πρώην κατειλημμένου Ορφανοτροφείου για τη δημιουργία χώρου για την κάλυψη αναγκών των μεταναστών και προσφύγων που καταφτάνουν η περνάνε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η κατάληψη προφανώς χρειάζεται τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για την προετοιμασία του χώρου, την περιφρούρησή του καθώς και όλων των αναγκών που θα προκύπτουν καθημερινά. Τρόπος Προσέγγισης με τη γραμμή 14 του ΟΑΣΘ και στάση Ορφανοτροφείο
3) Αρχίζει από Δευτέρα η αποστολή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για όσους έχουν οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η διαδικασία θα γίνεται σε συνεργασία με τις τράπεζες, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω capital controls. 

καταστολή
1) Πορείες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, τη μέρα που το 2008 ένας μπάτσος στα Εξάρχια δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε Αθήνα, Βόλο, Καλαμάτα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε πως στην Αθήνα υπήρξαν 13 συλλήψεις και 26 προσαγωγές, στην Κομοτηνή 2 προσαγωγές, στην Καλαμάτα 14, ενώ στο Βόλο 13.
2) Στη δημιουργία ενός συστήματος για την ανταλλαγή στοιχείων επιβατών πτήσεων συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών – μελών της ΕΕ με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.  Η συμφωνία προβλέπει πως οι αρχές των χωρών της ΕΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν αεροπορικές εταιρείες: ονόματα, ημερομηνίες ταξιδιού, πρόγραμμα, στοιχεία πιστωτικών καρτών και στοιχεία επικοινωνίας καθιστώντας πια προφανή τον στόχο και την εντατικοποίηση μιας αστυνομοκρατούμενης Ευρώπης. Τα στοιχεία, που θα παραμένουν στο αρχείο για έξι μήνες, αφορούν πολίτες που ταξιδεύουν προς ή από την ΕΕ, καθώς και από χώρα σε χώρα της ΕΕ.
3)  Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενέκρινε να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους 17 νέους συρμούς του Μετρό των γραμμών 2  και 3, με πρόσχημα την γενικότερη ασφάλεια των πολιτών και με απώτερο στόχο την εγκαθίδρυση όλο και μεγαλύτερου καθεστούς καταστολής.Από το 2013 έχει ήδη επιτραπεί η  τοποθέτηση καμερών έξω από του συρμούς και κοντά στις πόρτες των βαγονιών.
4) Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan, η αστυνομία δολοφόνησε μία γυναίκα μέλος του PKK το βράδυ Πέμπτης  στην Κωνσταντινούπολη.  Η αστυνομία επιχείρησε κατά των μελών του PKK στην περιοχή Σντζάκτεπε στην Κωνσταντινούπολη. Το όργιο καταστολής συνεχίζεται στην Τουρκία από την Κυβέρνηση Ερντογάν.

καλέσματα
1) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του σφαγέα δικτάτορα της Αιγύπτου , την Τρίτη στις 17.00 στην Πλατεία Συντάγματος από την  Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή.
2) Διαδήλωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας ''no expo'' της 1ης Μάη στο Μιλάνο, την Τρίτη στις 18.00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
3) Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ντουγρού, την Τρίτη στις 18.30 στα Δικαστήρια Λάρισας.