Δελτίο Αντιπληροφόρησης (04/12/2015)

Download here! - Downloads: 91 - Plays: 530

εργατικά
1) Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπήκαν από την εβδομάδα που μας πέρασε οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», παλεύοντας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και μία σειρά θεσμικών αιτημάτων.
2) Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τρείς μήνες 160 μεταφραστές του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι εργαζόμενοι του ΥΠΕΞ διεκδικούν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

κοινωνικά
1) Άλλο ένα ναυάγιο έγινε κοντά στο Φαρμακονησι την Πέμπτη με τουλάχιστον ένα νεκρό. Την ίδια μέρα ένας νεαρός μετανάστης στην Ειδομένη πεθαίνει από ηλεκτροπληξία και δημιουργούνται συγκρούσεις με μετανάστες και στρατό στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας Μακεδονίας. Παράλληλα δύο τρένα έφτασαν στην Ειδομένη για να μεταφέρουν τους μετανάστες που δε θα μετακινηθούν, πίσω στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με τη Μακεδονία ανακοίνωσε η Frontex, με αποστολή κλιμακίου της την ερχόμενη εβδομάδα στην Ειδομένη, για τον έλεγχο και την καταγραφή των μεταναστών που βρίσκονται εκεί, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Frontex ήδη έχει 195 στελέχη της στα νησιά του Αιγαίου που επηρεάζονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές και μόνο στη Λέσβο έχει 83. Σημειώνεται επίσης ότι έχει ζητήσει από τα κράτη – μέλη της να παρέχουν 775 επιπλέον συνοριοφύλακες, οι 600 από τους οποίους θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα.

καταστολή
1) Θύμα δολοφονικού βασανισμού στις φυλακές Rikers, που είχε  καταφέρει να αποζημιωθεί, βρέθηκε νεκρός 1 ημέρα πριν να λάβει την αποζημίωση. Ο Robert Hinton 28 χρονών  σκοτώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 26/11, ημέρα που θα έπαιρνε 450.000 $ αποζημίωση. Ο Hinton είχε κερδίσει την αποζημίωση περίπου πριν από δύο μήνες, όταν κέρδισε στο δικαστήριο που έγινε για τον δολοφονικό βασανισμό του στις φυλακές Rikers. Bίντεο από τις φυλακές είχε αποκαλύψει ότι όταν ήταν να μεταφερθεί σε άλλο κελί αλυσοδέθηκε και βασανίστηκε. Σύμφωνα με τη μήνυση, αυτοί που κατηγορούντο ήταν 5 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ένας αρχηγός τμήματος. Ο βασανισμός που υπέστη ο Hinton συμβαίνει κάθε μέρα στις φυλακές στο νησί Rikers οι οποίες είναι διαβόητες για την κακομεταχείριση και τον βασανισμό κρατουμένων.

καλέσματα
5.Πορεία για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και αλληλεγγύης στις καταλήψεις με προσυγκέντρωση στο Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι το Σάββατο στις 12.00 από τη συλλογικότητα  Χορός της καρμανιόλας, την  Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου, την αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti , τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου και άλλες συλλογικότητες.
6. Μικροφωνική αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές το Σάββατο στις 12.00 Ναυαρίνου με Τσιμισκή από την Φάμπρικα Υφανέτ.
7. Πορεία 6ης Δεκέμβρη & αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές την Κυριακή στις 19.00 στην Πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο. Αντίστοιχη πορεία καλείται στις 18.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα. Στις 17.00 έχουν καλεστεί πορείες στην Καπνοβιομηχανία στη Ρόδο, και στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 11:00 στην Πάτρα.
Στη Θεσσαλονίκη η πορεία έχει καλεστεί στις 12.00 στην Καμάρα από τη  Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, την  Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», την  Κατάληψη 111 και το Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών "Αταξία".