Δελτίο αντιπληροφόρησης (02-12-2015)

Download here! - Downloads: 75 - Plays: 56
Εργατικά: 
1. Γενική 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη με συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις.
2. Απεργία πραγματοποίησαν την Τρίτης οι εργαζόμενοι στα καταστήματα «Carrefour -Μαρινόπουλος». Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και τις «οικειοθελείς» αποχωρήσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία παράλληλα με το κλείσιμο καταστημάτων.
3. Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς ενημερώθηκαν πως την Τρίτη που έληξαν οι συμβάσεις από τους 83 εργαζομένους που είχαν απομείνει, απολύονται οι 70.
4. Συνεχίζεται ο αγώνας για την ματαίωση των πλειστηριασμών της ΒΙΟΜΕ. Οι εργαζόμενοι καλούν κάθε Πέμπτη σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού.
Κοινωνικά: 
1. Μετά την απόφαση της Μακεδονίας να επιτρέπει τη διέλευση των συνόρων μόνο σε Αφγανούς, Σύρους και Ιρακινούς, απόφασίστηκε, οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη να μεταφερθούν στην Αθήνα.
2. Συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα κατά τη διάρκεια πορείας σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες, όταν κόσμος από την πορεία προσπάθησε να γράψει συνθήματα σε κλούβα των ΜΑΤ.
3. Περίπου 1.300 μετανάστες συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές , οι οποίοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα μερικές ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τουρκίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
4. Το απόγευμα της Δευτέρας, η ομάδα Ρουβίκωνας κατέλαβε το ιταλικό προξενείο, σε αλληλεγγύη με τους πέντε Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι κατηγορούνται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην Expo στο Μιλάνο. Με τη λήξη της κατάληψης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 25 προσαγωγές.