Δελτίο αντιπληροφόρησης (30-11-2015)

Download here! - Downloads: 67 - Plays: 33
εργατικά

1. Γενική 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη με συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις.

2. Μια σειρά από κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε χώρους της Υγείας, κάτω από την πίεση προβλημάτων που πλήττουν υγειονομικούς και ασθενείς. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε απεργία την Τετάρτη και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, την Πέμπτη, 3 Δεκέμβρη, θα συμμετάσχουν στην απεργία.

3. Παρεμβάσεις στα καταστήματα της επιχείρησης «Carrefour – Μαρινόπουλος» οργάνωσαν το Σάββατο τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας της Τρίτης . Η απεργία αποφασίστηκε μέσα από Γενική Συνέλευση την περασμένη Κυριακή.

4. Ανένδοτη εμφανίστηκε η εργοδοσία απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο, στην τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στην εταιρεία «Waste Solutions» και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας είπε ότι δεν πρόκειται να προσλάβει κανέναν από τους 40 περίπου εργαζόμενους που απέλυσε όταν ανέλαβε την εργοδοσία και αν το κάνει για κάποιους λίγους από αυτούς, θα τους πληρώνει με το σημερινό κατώτερο μισθό και όχι με τα 751 που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

5. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία μέχρι τη Βουλή έκαναν την Πέμπτη εργαζόμενοι στους δήμους και το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Επίσης την ίδια μέρα είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους.

6.  Συνεχίζεται ο αγώνας για την ματαίωση των πλειστηριασμών της ΒΙΟΜΕ. Οι εργαζόμενοι καλούν κάθε Πέμπτη σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού.

κοινωνικά

1. Το Σάββατο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στο Ιταλικό κράτος για τη συμμετοχή τους στην πορεία ενάντια στην EXPO, πραγματοποιήθηκαν πορείες σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, αλλά και άλλες παρεμβάσεις-δράσεις. Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στο Ιταλικό κράτος!

2. Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της FRONTEX στον Πειραιά. Τα αιτήματα της πορείας ήταν να ανοίξουν τα σύνορα και να λυθεί το ζήτημα του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.

3. Σε μία περίοδο που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι διακοπές ρεύματος είναι η πραγματικότητα, ένα νέο κτήριο καταλήφθηκε στη Λάρισα, στη οδό Τζαβέλα 52.

4. Επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση στο κέντρο του Παρισιού, που κατέληξαν στην προσαγωγή 100 ατόμων. Η πορεία διοργανώθηκε με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινάει τη Δευτέρα. Πορείες επίσης διοργανώθηκαν σε άλλες 130 πόλεις στον κόσμο την ίδια μέρα.

5. Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας συνέβησαν στην Ειδομένη μετά από ηλεκτροπληξία που έπαθε μετανάστης στις γραμμές του τραίνου. Οι τραυματίες είναι λίγοι και εκτός κινδύνου στο κέντρο υγείας της Γευγελής. Παρόλαυτά δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν στη σιδηροδρομική γραμμή αποκλείοντας την κίνηση αμαξοστοιχιών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες από την πλευρά της Μακεδονίας για την ανέγερση του τείχους.

καταστολή

1. Πανό αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Osman Evcan αναρτήθηκε την Δευτέρα στα Χανιά. Ο  Osman Evcan που κρατείται σε τουρκικά κελιά τύπου F σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, όντας αναρχικός και βίγκαν, το καλοκαίρι κέρδισε κάνοντας απεργία πείνας το να μπορούν να του αποστέλλονται τρόφιμα από αλληλέγγυους, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή διατροφή. Πριν λίγες μέρες, όμως, οι ανθρωποφύλακες του απαγόρεψαν εκδικητικά την παραλαβή βίγκαν τροφίμων, αναγκάζοντάς τον να μπει εκ νέου σε απεργία πείνας.

2. Από τις 25 Οκτώβρη έχει δημοσιευτεί επιστολή των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιτήματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μέτρα αποσυμφόρησης, με την παύση των παράλογων χρηματικών ποινών σε κρατούμενους που ήδη έχουν εκτίσει την ποινή τους, όπως επίσης και για την επιτάχυνση υλοποίησης αποφάσεων για απελάσεις που επειδή καθυστερούν η φυλάκιση παρατείνεται επί μήνες , ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε άρνηση του μεσημεριανού εγκλεισμού και του βραδινού κατά 2 ώρες.

3. Κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη νεα τηλεοραση Χανιων την ωρα του κεντρικου δελτιου. Προβληθηκε ενημερωτικο βιντεο για την υποθεση των 5 αγωνιστων φοιτητων της διαδηλωσης NoExpo που απειλούνται με απέλαση στις ιταλικές αρχές . Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης για τους 5 διωκόμενους αγωνιστές σε κεντρική πλατεία της Λαμίας με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων.

 

καλέσματα

1. Δίκη συλληφθέντων από την απεργιακή περιφρούρηση στο βιβλιοπωλείο Ιανός, την Τρίτη, στις 8.30, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από Συλλόγο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

2. Δίκη κατά των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, την Τρίτη, στις 9.00, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

3. Αντιρατσιστική πορεία, την Τρίτη, στις 18.00, στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ιωάννινα), από Ξυπόλητο Τάγμα, Αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ιωαννίνων και στην  Πλατεία Σκύρου (Γαλάτσι), από Αντιφασιστικό Συντονισμό στην Πατησίων.

4. Διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ειδομένη, την Τρίτη, στις 18.00, στην Καμάρα, από Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Συνέλευση No Lager Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Ειδομένη.

5. Kάλεσμα αλληλεγγύης για δίκη συντρόφου, την Πέμπτη, στις 9.00, στα νέα δικαστήρια Βέροιας, από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι La Rage

6. Πορεία γενικής απεργίας, την Πέμπτη, στις 10.30, στο Παράρτημα, από Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

7. Πανφοιτητική Διαδήλωση για τους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές, την Πέμπτη, στις 12.00, στα Προπύλαια, από φοιτητές & φοιτήτριες.