Δελτίο αντιπληροφόρησης (28-11-2015)

Download here! - Downloads: 59 - Plays: 28

εργατικά
 

 1.  Γενική 24ωρη απεργία προκηρύχθηκε για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.
   
 2. Ματαιώθηκε  ο πρώτος  πλειστηριασμός για την εκποίηση του οικοπέδου των εγκαταστάσεων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια πετυχαίνοντας μία πρώτη νίκη στον αγώνα ενάντια στον πλειστηριασμό του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ.
   
 3. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στα καταστήματα και τις αποθήκες της «Carrefour – Μαρινόπουλος» προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι της εταιρίας.
   
 4.  Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας. Την Παρασκευή πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας ενώ προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη.
   
 5.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στα γραφεία της Κοινοπραξίας Κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο νέων απολύσεων.
   
 6. Να προχωρήσουν σε κοινές κινητοποιήσεις μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τον σιδηρόδρομο και τα λιμάνια, 
   
κοινωνικά

 1. Το Σάββατο, στο πλαίσιο της Πανευρωπαικής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας No Expo, θα πραγματοποιηθούν πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αρκετές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον την Παρασκευή το πρωί στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε πορεία εντός των πανεπιστημίων για το ίδιο ζήτημα. Καμία έκδοση στο ιταλικό κράτος των 5 διωκόμενων φοιτητών για συμμετοχή στην πορεία no expo.
   
 2. Παρέμβαση – κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον ραδιοφωνικο σταθμο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους 5 διωκόμενους φοιτητές, από τη Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών απο Νέα Φιλαδέλφεια και γύρω περιοχές. Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην Ιταλική πρεσβεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πολλές δράσεις μέσα σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.
   
 3. Δέκα άτομα συνεχίζουν τον αγώνα τους στην Ειδομένη προβαίνοντας σε απεργία πείνας, από τις 23 Νοέμβρη, με αίτημα να τους επιτραπεί η είσοδος στη μακεδονια. Η κατασταση της υγειας τους είναι καλή,  ενώ δέχονται πρόσληψη υγρών. Έξι απο αυτους ειναι με ραμμένα τα στοματα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν κι αλλοι απεργία πείνας με τα ιδια αιτηματα. Τη στιγμή που ηχογραφείται το παρόν δελτίο, πάνω απο 1500 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ειδομένη λόγω καταγωγής.
   
 4. Εκατοντάδες μετανάστες αντίκρισαν κομμένα κεφάλια γουρουνιών στην είσοδο κέντρου κράτησης, στο χωριό Εσμαρκέβελντ, στην Ολλανδία. Επίσης η ξενοφοβία και ο ρατσισμός ενισχύεται ακόμη περισσότερο στη χώρα αυτή μετά από απόφαση του ολλανδικού ανώτατου δικαστηρίου το οποίο ενέκρινε την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει την άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης στους αιτούντες άσυλο που η αίτηση τους έχει απορριφθεί, αλλά αρνούνται να επαναπατριστούν.
   
καταστολή
 1. Τα ξημερώματα της Παρασκευής  έγινε απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης Libertatia από φασίστες. Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα της κατάληψης επί της οδού Σαρανταπόρου έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί ο χώρος και αφού περιλούστηκε με βενζίνη, μπήκε φωτιά στην πόρτα πλαϊνού κτιρίου που δεν χρησιμοποιείται. Μόλις αυτή έγινε αντιληπτή, περιορίστηκε και εντέλει σβήστηκε άμεσα με αποτέλεσμα μια καψαλισμένη πόρτα. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που στοχοποιούν χώρους και δομές του κινήματος.
   
 2. Υπό την συνεχή προστασία του πολιτικού και δικαστικού συστήματος, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν απειλές σε μάρτυρα κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη. H μάρτυρας είχε προηγουμένως αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά. Δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα, ενώ της ζητήθηκε ακόμη και να κατέβει από το βήμα του μάρτυρα, για να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον νεοναζί κατηγορούμενο. Αυτή επέμεινε στην αναγνώριση. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου καθώς η μάρτυρας μετά το επεισόδιο με τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει την κατάθεση της.
   
 3.  Άλλη μία διαδήλωση, μετά από τις πλέον συχνές δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ , πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην  Μινεάπολη  των Ηνωμένων Πολιτειών . Ο Τζαμάρ Κλαρκ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών στις 15 Νοεμβρίου, πυροβολημένος στο κεφάλι, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες ήταν  δεμένος με χειροπέδες.  Κατά το τέλος της διαδήλωσης έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία και πέντε άτομα  πυροβολήθηκαν από ομάδα λευκών ρατσιστών, οι οποίοι εισέβαλαν στη διαδήλωση.
καλέσματα

 1.  Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, την Παρασκευή, στις 19.00, στο Παράρτημα Κορίνθου και Αράτου, από Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.
   
 2.   Πορεία στα γραφεία της Frontex, το Σάββατο, στις 11.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Υδραγωγείο Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας.
   
 3.  Πορεία αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές, το Σάββατο, στις 12.00, σε Θεσσαλονίκη (Καμάρα), Πάτρα, Αθήνα, Μυτιλήνη  και στις 18.00 σε Βόλο και Λάρισα.
   
 4. Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε στρατοδικείο ολικού αρνητή, τη Δευτέρα, στις 9.00, στο Στρατοδικείο Ρουφ (Αθήνα), από Αντιεξουσιαστές Καλαμάτας Μεσσηνίας.