Δελτίο Αντιπληροφόρησης (24/11/2015)

Download here! - Downloads: 103 - Plays: 47

Καταστολή:

1.  Σε 28 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων μελών της διοίκησης του Κλαδικού
Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» της Θεσσαλονίκης,   προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης. Από την πλευρά τους και οι συλληφθέντες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής από στελέχη της εργοδοσίας.

2. Δολοφονική απόπειρα σε βάρος του αρχηγού του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καταγγέλλει το αριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα
Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας. Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι σώος, μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, όπως ανακοίνωσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών. Η τουρκική αστυνομία απορρίπτει πως το αυτοκίνητο του Σελαχετίν Ντεμιρτάς, αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, έγινε
στόχος ένοπλης επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

3.  Νέο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε Τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο , δείχνει άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού, να προσπαθούν να τρυπήσουν φουσκωτή λέμβο προσφύγων με ένα κοντάρι. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε γίνεται λόγος για
μία λέμβο με 58 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πρόσφυγες στο τέλος διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή, λίγο πριν η λέμβος βουλιάξει τελείως. Σε διάψευση δημοσιευμάτων και οπτικοακουστικού υλικού προχώρησε φυσικά το γραφείο τύπου του υπουργείου, καθώς και το αρχηγείο του Λιμενικού
Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.

4. Η πρώτη, μετά την αιματηρή επίθεση, διαδήλωση υπέρ των προσφύγων πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Με σπρέι πιπεριού και γκλομπς, κατέστειλαν τα ΜΑΤ τη διαδήλωση, αφού προηγουμένως προειδοποίησαν τους συμμετέχοντες ότι παραβιάζουν την απαγόρευση των συναθροίσεων που ισχύει στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού, με μία απόφαση που θυμίζει τις συντηρητικότερες μέρες του γαλλικού κράτους, απαγορεύουν τις διαδηλώσεις στη πρωτεύουσα έως τις 30 Νοεμβρίου του 2015. Το κατασταλτικό αυτό μέτρο εμπίπτει στο πλαίσιο της κήρυξης
του κράτους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

5. Σε χειρότερη κατάσταση συνεχίζουν να βρίσκονται οι Βρυξέλλες, με το στρατό να περιπολεί τους δρόμους και σημεία συγκέντρωσης, όπως μουσεία, σινεμά αλλά και το μετρό να παραμένουν κλειστά, ερημώνοντας την πόλη. Φυσικά με
αυτού του είδους την κρατική τρομοκρατία, το βελγικό καθεστώς στοχεύει στην πάταξη της τρομοκρατίας.

6. Την ώρα που οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους εντέινονται, η Τουρκία συνεχίζει τη σφαγή, καθώς αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της επέλεξαν να βομβαρδίσουν θέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του
Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και τη νοτιοανατολική Τουρκία χθες το βράδυ. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 τουρκικά μαχητικά έπληξαν 23 στόχους του PKK, μεταξύ αυτών καταφύγια και σημεία εφοδιασμού.

 

Κοινωνικά:

1. 1000 μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, αφού από τα σύνορα επιτρέπεται να περνούν μόνο όσοι είναι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στην κατάσταση αυτή, κάποιοι Ιρανοί έχουν κάτσει γυμνοί στις ράγες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ έχουν ράψει τα στόματά τους με κλωστή, δηλώνοντας πως θα τα ανοίξουν μόνο αν περάσουν τα σύνορα.

2. Το πρωί της Δευτέρας, η συλλογικότητα Μαυρο Κόκκινο, κατέλαβε το κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών
Φιλίππου και Σιατίστης στη Θεσσαλονίκη. Στο κτίριο καλέστηκε συνέλευση το απόγευμα της ίδιας ημέρας για στήριξη της κατάληψης και οργάνωση δράσεων, αφού ο δήμος Θέρμης απείλησε άμεσα με εκκένωση.

3. Την Παρασκευή στα πλαίσια δράσεων αλληλεγγύης για τους 5κατηγορούμενους,πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην διοίκηση του πανεπιστημίου αιγαίου στην Μυτιλήνη. Παράλληλα πολλές δράσεις αλληλεγγύης συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στο Ιταλικό προξενείο, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πορεία εντός των πανεπιστημίων και την Πέμπτη μηχανοκίνητη πορεία. Οι δράσεις κορυφώνονται το Σάββατο, την πανευρωπαική μέρα αλληλεγγύης, με πορεία σε πολλές πόλεις.

4. Τη Δευτέρα ο Φώτης Ιωακειμίδης προχώρησε σε δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης σαν ένδειξη αλληλεγγύης με το Χάρη Ρίτσιο που δικάστηκε από στρατοδικείο την ίδια μέρα.

 

Καλέσματα: 

1. Πορεία εντός του πανεπιστημίου για τους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 11:00 στα γρασίδια
φιλοσοφικής ΑΠΘ από Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ.

2. Πανελλαδική συνέλευση για ΒΙΟ.ΜΕ, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

3. Συγκέντρωση ενάντια στον πρώτο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 11:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

4. Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών στο ιταλικό κράτος, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 18:00 στην Καμάρα, από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους για την πορεία NO-EXPO στο Μιλάνο.

5. Πορεία αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 12:00 στην Καμάρα,  από Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ και Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους για την πορεία NO-EXPO στο Μιλάνο.