Δελτίο Αντιπληροφόρησης (22/11/2015)

Download here! - Downloads: 65 - Plays: 28

Εργατικά:
 1) Τα ταμεία του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ,μπλόκαραν την Κυριακή 8/11,ημερα γενικής εφημερίας, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ώστε κανένας εργαζόμενος, άνεργος, ανασφάλιστος, συνταξιούχος που πήγαινε να μην πληρώνει για εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι, όπως ανέφεραν, προσπαθούν να θωρακίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, ενώ ζητούσαν από τους συναδέλφους τους να μην γίνουν έμποροι στην υγεία, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να στηρίξουν την απόφαση αυτή.
2) Τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ»(Πρώην Οργανισμό σχολικών Κτιρίων, ΟΣΚ), διεκδικούν 400 εργαζόμενοι και απολυμένοι του πρώην ΟΣΚ. Εν'τω μεταξύ την Τετάρτη 11 Νοέμβρη εκδικάστηκε η καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας κατά της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» γιατί απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και ανασφάλιστους για πάνω από δύο μήνες.
3) "Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν. Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας.Kαλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της.Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει.Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους". Aυτά αναφέρουν οι εργαζόμενοι και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ στο κάλεσμα για την Πέμπτη 26/11 το πρωί, στα δικαστήρια της θεσσαλονίκης για να μπλοκαριστεί ο πρώτος πλειστηριασμός του εργοαστασίου που τελεί υπό εργατική αυτοδιαχείρηση.
4) Την συνεχιζόμενη τρομοκρατία απο την δημοτική αρχή Βόλου καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας. Το σωματείο καταγγέλλει ότι ο δήμος ζητάει «δηλώσεις μετανοίας» από τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τονίζει οτι απώτερος σκοπός του Μπέου είναι να παραδώσει την καθαριότητα σε εργολάβους.
 
Καταστολή:
1. Το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση του Τασου Θεοφίλου που αφορούσε τη συνέχιση των σπουδών του μέσα από τη φυλακή. Η αίτηση ειχε γίνει προηγουμένως δεκτή απο τη διοίκηση της φυλακης. Ο ίδιος με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα των συντακτων, διαψεύδει μέσω της υπάρχουσας νομοθεσίας, το πρόσχημα της απόρριψης, ότι δεν δικαιούται την παρακολούθηση των σπουδών του διαδικτυακά από τη φυλακή. Υπενθυμίζεται οτι ο Τασος Θεοφίλου καταδικάστηκε με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο το DNA που εντοπίστηκε σε ένα καπέλο και παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ αυτών αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως δράστη της ληστείας.
2. H γαλλική Εθνοσυνέλευση έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να παραταθεί κατά 3 μήνες η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας που διεξήχθη με διαδικασία εξπρές. H απόφαση αυτή εντίνει την επέκταση του κλίματος τρόμου και ελέγχου από πλευράς του κράτους με πιθανή προέκτασης, την εφαρμογή της σε όποιον αμφισβητήσει το αστικό καθεστώς της χώρας. Η Ένωση Δικαστών της Γαλλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την εναντίωσή της στην απόφαση αυτή.
3. Την άμεση επανεξέταση των όρων και κανόνων του χώρου Σένγκεν ζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Κατά τη συνεδρίαση, που έγινε μετά από σχετικό αίτημα της Γαλλίας, τα κράτη-μέλη της ΕΕ «δεσμεύονται να εφαρμόσουν αμέσως τους απαραίτητους συστηματικούς και συντονισμένους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται και στα άτομα που απολαμβάνουν της ελευθερίας της μετακίνησης», εντείνοντας έτσι το νέο καθεστώς τρόμου και καταστολής που δημιουργείται τις τελευταίες μέρες.
4. Με κανόνια νερού αντιμετώπισε η Αστυνομία τους εκατοντάδες πολίτες που, το πρωί της Τρίτης, επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο Συνεδριακό Κέντρο των Φιλιππίνων όπου διεξαγόταν σύνοδος κορυφής για τη συμφωνία εμπορικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού. «Δεν είμαστε προς πώληση» είπαν στα συνθήματά τους οι διαδηλωτές οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με έντονη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
5. Μέτα από 13 χρόνια απελευθερώθηκαν 5 κρατούμενοι από το κολαστήριο του Γκουαντάναμο οι οποίοι κρατούνταν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες εναντίων τους. Το Αμερικανικό υπουργείο άμυνας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η μεταφορά των αποκαλούμενων «χαμηλού επιπέδου» κρατουμένων έγινε εφόσον οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν ότι δεν παρουσίαζαν πλέον απειλή. Μέσα στο κολαστήριο παραμένουν φυλακισμένοι 107 κρατούμενοι.

Κοινωνικά:
1. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Λέσβο από τις συνεχείς μετανστευτικές ροές και τα προβλήματα στην υγιεινομική κάλυψη, έφερε πολλές ΜΚΟ στο νησί. Ωστόσο, η κατάσταση έγινε επικίνδυνη, αφού ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο είναι χωρίς καμία πιστοποίηση, λειτουργούν ανεξέλεγκτα, απαγορεύοντας ακόμα και την πρόσβαση στις ακτές ή στήνουν αυτοσχέδια ιατρεία, χωρίς να παρέχουν καμία ουσιαστική υπηρεσία.
2. Ιρακινοί μεταναστες έκαναν κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές που περνάν από την Ειδομένη διότι οι Σλοβενία, Κροατία και Μακεδονία δεν τους αφήνουν να διασχήσουν τα σύνορά τους.
3. Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη, μετά από την απόφαση της Σλοβενίας, Κροατίας και Μακεδονίας να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 300 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα. Επιπλέον υπάρχει υπερσυσώρευση μεταναστών στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής χώρος και κάποιοι από αυτούς να κοιμούνται εκτός σκηνών. Τέλος αναμένεται τις επόμενες μέρες άφηξη κι άλλων μεταναστών που έφτασαν στον Πειραιά.
4. Κατάληψη στην πρυτανία του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, στης κοσμητεία της ΣΘΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στην πρυτανεία Παντείου πραγματοποιείται σαν ένδειξη αλληλεγγύης στους 5 που διώκονται από τις Ιταλικές αρχές για συμμετοχή στην πορεία no expo στο Μιλάνο την 1 Μαιου. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις για τη μη έκδοση των 5 στην Ιταλία με αποκορύφωση την πορεία που θα γίνει το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονικη.
5. Αλληλεγγύη με τον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο Που δικάζεται την Τρίτη 24 Νοέμβρη για την πολιτική του επιλογή να αρνηθεί την στρατιωτική θητεία.

Καλέσματα:

 1. Δικαστήριο για 4 αγωνιστές της ΒΑ Χαλκιδικής, τη Δευτέρα, στις 9.00, στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, από Επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
 2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνήτη στράτευσης Χάρη Ρίτσιο, την Τρίτη, στις 8.30, στο Στρατοδικείο Ρουφ Πέτρου Ράλλη & Κωνσταντινουπόλεως, από Ξυπόλητο Τάγμα, Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης, Vogliamo Tutto e per Tutti, αναρχική ομάδα "Καπνισμένο Τσουκάλι".
 3. Κάλεσμα για τη Δίκη Δικτύου, την Τρίτη, στις 9.00, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Αθήνας.
 4. Συγκέντρωση για τους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές, την Τρίτη, στις 12.00, στο Επίτιμο Προξενείο Ιταλίας (Κ.Καραμανλή 47), από Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ.
 5. Μικροφωνική αλληλεγγύης για την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών, την Τρίτη, στις 12.00, στο κατειλημμένο στέκι Αντιδραστήριο ΤΕΙ Λάρισας, από Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο.
 6. Πορεία αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. την Τρίτη, στις 18.00, Καμάρα, από Σωματείο εργατών Βιο.Με, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», Αλδεβαράν – Αυτόνομος κοινωνικός χώρος.
 7. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές από την Αγ.Παρασκευή, την Τρίτη, στις 18.00, στην Ιταλική Πρεσβεία Βασ. Σοφίας και Σέκερη 2, από Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγιάς Παρασκευής, Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας, Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ, Συνέλευση αλληλεγγύης στους πέντε αγωνιστές φοιτητές.
 8. Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, την Τρίτη, στις 18.00, στην Πλατεία Λιονταριών (Ηράκλειο), από  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ.