Δελτίο αντιπληροφόρησης (30-10-2015)

Download here! - Downloads: 112 - Plays: 123

Εργατικά

Συγκέντρωση αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με αφορμή την προώθηση νέων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.

Κατάληψη πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕ-ΕΤΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την Πέμπτη,  διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

Την διοικητική-οικονομική αυτοτέλεια και αυτονομία της ΕΡΤ3 διεκδικούν οι εργαζόμενοι της, σε σχέση με το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που επιβλήθηκε με το νόμο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, μετά από την ολοκλήρωση γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 23/10.

Κοινωνικά

Ακόμη πέντε σοροί προσφύγων, εντοπίστηκαν την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου. Οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη ανέρχονται πλέον σε 33, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τα ναυάγια της 28ης Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται σε 16.

 

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ.

 

Ένας 54χρονος που εργαζόταν σε εργολάβο έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διενεργηθεί μετά τις καταγγελίες για «ψευδείς» προεκλογικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες στόχευαν στην επιρροή των ψηφοφόρων.

Καλέσματα

Μικροφωνική για την Κυριακάτικη αργία, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμαστην πλατεία πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από συνέλευση Κενταύρου.

Αναχώρηση λεωφορείων για την πορεία ενάντια στο φράχτη του Έβρου, το Σάββατο στις 8.00 από το άγαλμα Βενιζέλου Θεσσαλονίκης και στις 10.30 από το Σπαθί Κομοτηνής, από Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου και Πρωτοβουλία Κομοτηνής Ενάντια στο Φράχτη του Έβρου.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία, το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, από Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας.

Συγκέντρωση για την Απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή στις 10.00 στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου, από Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής.

Συγκέντρωση-πορεία κατά της κυριακάτικης εργασίας, την Κυριακή στις 11.00 Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, από Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης και Συντονισμό δράσης ενάντια στην κυριακάτικη εργασία.

Απεργιακή διαδήλωση, την Κυριακή στη μία το μεσημέρι στην Ερμού Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, Ελληνικό Τμήμα των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου και Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής.

Αντιφασιστική συγκέντρωση διαδήλωση, την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, από Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση και Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλίμου – Παλαιού Φαλήρου.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες, την Πέμπτη-Παρασκευή- Σάββατο σε Αθήνα, Σπάρτη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Λαύριο.