Δελτίο Αντιπληροφόρησης (19/10/2015)

Download here! - Downloads: 106 - Plays: 92

Καταστολή

1. Την Πέμπτη  συνεχίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη που αφορά 5 εμπρηστικές επιθέσεις, 5 ληστείες τραπεζών και την 3η κατά σειρά δίκη του "Χαλανδρίου".  

Στη συγκεκριμένη συνεδρία κατέθεσε ο Γιώργος Πέτσης, πολιτικός μάρτυρας του αναρχικού Φοίβου Χαρίση, τον οποίο εμπλέκουν σε 4 εμπρηστικές επιθέσεις με γελοία στοιχεία στηριζόμενα σε "ευρήματα dna". Στην αρχή της διαδικασίας προέκυψε κώλυμα καθώς δεν έχουν διαβαστεί ακόμα τα έγγραφα που αφορούν τα ευρήματα dna αλλά παρά την αντίθετη γνώμη της εισαγγελέως το δικαστήριο επέτρεψε στο μάρτυρα να καταθέσει.
Ο Γιώργος Πέτσης στο τέλος της κατάθεσής του αναφέρθηκε και  στην επιλογή της ανάληψης ευθύνης τονίζοντας πως σε αυτές τις μορφές δράσεων, όπως αυτές που δικάζει το δικαστήριο, οι αναρχικοί έχουν τη περηφάνια να αναλαμβάνουν τη πολιτική ευθύνη και να υπερασπίζονται τις δράσεις τους πέρα από το αν υπάρχουν ή όχι στοιχεία όπως έχει συμβεί και στη συγκεκριμένη υπόθεση.  
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Πέμπτη 22 Οκτώβρη με την ανάγνωση των εναπομείναντων εγγράφων για το dna και την κατάθεση των μαρτύρων.
2. Η 2η δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα ξεκίνησε με ανάγνωση κειμένου του Σταμπούλου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι με βάση τις ηθικές του αξίες και το δίκαιο που πρεσβεύει, αρνείται να νομιμοποιήσει αυτή τη δίκη και το σύστημα που υπηρετεί. 
Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όχι μόνο επειδή αποτελούν προϊόν ενός ποινικού συστήματος που δεν αποδέχεται, αλλά και γιατί δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, πράγμα καταφανές και μόνο από  την σύγκριση της αγωνιώδους προσπάθειας των μηχανισμών να τον κατηγορήσουν και από την άλλη την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες.
 Οι εκπρόσωποι του δικαστικού συστήματος ασκούν μεθοδευμένα κατ'εξακολούθηση και κατ'επάγγελμα βία σε άτομα και σε κοινωνικά σύνολα που λειτουργούν εκούσια ή ακούσια ως εμπόδιο ή ανταγωνιστικά στην νόμιμη ισχύ. Καταλήγει στο ότι το δικαστήριο είναι απολύτως αναρμόδιο να τον κρίνει ως πολιτική οντότητα. Οι δίκες της υπόθεσης συνεχίζονται.

Κοινωνικά

1. Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν, στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, την ενίσχυση του εγκληματικού μηχανισμού της Frontex καθώς και την διαχείριση των προσφυγικών ροών έτσι ώστε να μετατραπούν σε φθηνό εργατικό δυναμικό, κάτι που που ωφελεί προφανώς τα μεγάλα αφεντικά. Είναι αυτονόητο βέβαια πως δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για την αιτία του προσφυγικού, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή της Δύσης, είτε φανερά είτε κρυφά, στα εσωτερικά των χωρών που μαστίζονται από εμφύλιο όπως η Συρία και η Υεμένη, και που είχαν ως στόχο την εξασφάλιση κερδών για τα μεγάλα συμφέροντα.

 Προβλέπεται ακόμη ότι η Frontex θα έχει τη δυνατότητα να κάνει «επαναπροωθήσεις» κατευθείαν από τα «κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων» (hot spots), που έχουν δημιουργηθεί και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος και Λέρος).
2. Η αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες καταγγέλλει πως οι δημοτικοί άρχοντες του νησιού της Λέσβου απειλούν την πρωτοβουλία πως θα την διώξουν δια της βίας. Μάλλον η πρωτοβουλία χαλάει τα σχέδια δήμου και κυβέρνησης για αναθέσεις σε εταιρίες και Μ.Κ.Ο για παροχή τροφής και στέγης στους μετανάστες. 
3. Η Ουγγαρία τείνει να αναδειχτεί ως η πιο αφιλόξενη χώρα για τους μετανάστες, καθώς , μετά τα σύνορα με την Σερβία, έκλεισε το Σάββατο και τα σύνορα της με την Κροατία.
Σύμφωνα με το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών οι επίσημες μεθοριακές διαβάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά με αυστηρούς ελέγχους, εμποδίζοντας τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών που δεν έχουν θεώρηση εισόδου.
Την ίδια στιγμή η Κροατία θέτει σε εφαρμογή σχέδιο μετακίνησης των προσφύγων σε συνεργασία με τη Σλοβενία. Τόσο η Σλοβενία όσο και η Κροατία διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν την εισροή μεταναστών στο έδαφός τους για όσο διάστημα η Αυστρία και η Γερμανία κρατούν τα σύνορά τους ανοικτά, όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να προωθούνται οι πρόσφυγες μόνο σε δύο μεθοριακά περάσματα.
4.  Έρευνα για αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου που καταγγέλλεται ότι ληστεύουν πρόσφυγες και τους επαναπροωθούν αυθαίρετα στην Τουρκία, κάνει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Όπως αναφέρουν καταγγελίες, αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής του Έβρου έκαναν τον τελευταίο καιρό βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, τους οποίους προηγουμένως έκλεψαν ή λήστεψαν, αφαιρώντας χρήματα κι άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχαν πάνω τους.
5.  Με τίτλο «βία στον κυβερνοχώρο εναντίον γυναικών και κοριτσιών: μια παγκόσμια αφύπνιση», μία νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή Ευρυζωνικότητας των Ηνωμένων Εθνών καλεί τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία του χώρου να εργαστούν πιο αποτελεσματικά για την καλύτερη προστασία του αυξανόμενου αριθμού των γυναικών και των κοριτσιών που πέφτουν θύματα online απειλών και παρενόχλησης.
 Προτείνεται τα κοινωνικά δίκτυα να αστυνομεύουν προληπτικά κάθε προφίλ και ανάρτηση και οι κρατικές υπηρεσίες να δίνουν «άδειες» μόνο σε όσα κοινωνικά δίκτυα συμμορφώνονται με αυτό, υπονοώντας  ότι τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε ισχυρότερες πολιτικές αντι-παρενόχλησης και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να τους το επιβάλουν προληπτικά.

Καλέσματα

1. Αντιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση, την Τρίτη στις 18.30, στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, από Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και Λαϊκή Αντίσταση -Α.Α.Σ.