Δελτίο Αντιπληροφόρησης (06/10/2015)

Download here! - Downloads: 83 - Plays: 21
εργατικά

1)Περικοπές θέσεων εργασίας στα τμήματα οικιακών συσκευών, τηλεοράσεων και προσωπικών υπολογιστών εξετάζει η Toshiba, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιστρέψει στην πρότερη κερδοφορία, μετά το λογιστικό σκάνδαλο των 1,3 δισ. δολαρίων.

2) Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένας έχει διακομιστεί με επείγουσα αερομεταφορά σε νοσοκομείο μετά από έκρηξη που έλαβε χώρα σε εργοστάσιο χημικών στην Πασαντίνα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα το εργοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη ανήκει στην εταιρεία Albemarle και απασχολεί περίπου 300 εργαζομένους ενώ λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα.

3)Ψήφισμα αλληλεγγύης εξέδωσε η συνέλευση εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητών proledialers με αφορμή την εκδίκασης της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της εταιρείας ICAP απολυμένος εργαζόμενος την Πέμπτη 1 Οκτώβρη.Ο εργαζόμενος στην εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε να εργάζεται σε έργο (δορυφορική τηλεόραση nova) της εταιρείας FORTHNET και απολύθηκε γιατί διεκδίκησε αξιοπρεπείς όρους εργασίας, προχωρώντας σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη χρήση συμβάσεων τύπου άσχετου με εργασία που συνδέεται μόνο με όρους παραγωγικότητας.


4) Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις12 Οκτωβρίου,στις 12.00 το μεσημέρι,καλεί η Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης στους Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται.Υπενθυμίζεται οτι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου ασκήθηκε δίωξη κατά 14 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Οι απεργοί κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

5) Λευκή νύχτα, διοργανώνουν η Δημοτική αρχή και οι έμποροι του Αμαρουσίου στις 10/10.
Η φιέστα που στήνει ο δήμαρχος Πατούλης με τους τοπικούς μαγαζάτορες σημαίνει εξουθενωτικό ωράριο για του εργαζόμενους που θα κληθούν να δουλέψουν περισσότερες ώρες,χωρίς  πληρωμη για τις υπερωρίες μόνο και μόνο για να αυξηθουν τα κέρδη του εργοδότη. Ας σκεφτούμε σαν εργάτες και όχι σαν πελάτες και να μπουκοτάρουμε και αυτό το πανηγύρι.

6) Συνέλαβαν συνδικαλιστές του επιχειρησιακού Σωματείουστη ΖΑΒΕΛ το πρωί του Σαββάτου 3/10, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον όμιλο. Οι εργαζόμενοι-συνδικαλιστές συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας,  στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Σχηματάρι,  και η αστυνομία τους προσήγαγε μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Αργότερα, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ υποβλήθηκαν και μηνύσεις σε βάρος τους απο την εργοδοσία.

7) Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχώρησαν απο την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΒΙΣ στον Βόλο μετα την αποφαση της διοίκησης για κλείσιμο του τμήματος χαρτοποιίας και τις επικείμενες απολύσεις. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εδώ και δύο χρόνια η μονάδα υπολειτουργούσε ή δε λειτουργούσε καθόλου, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα.

8) μην ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 5 Oκτώβρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην «Χαλυβουργία» στον Βόλο, ύστερα απο την απόφαση του ιδιοκτήτη Μάνεση να προχωρήσει την Πέμπτη σε μια νέα πρόταση, ανακοινώνοντας στους εργαζόμενους ότι προτίθεται να μειώσει στις 8 τις μέρες του μήνα που δεν θα δουλεύουν και εννοείται ότι δεν θα πληρώνονται. Η αρχική απόφαση έκανε λόγο για 13 μέρες, που μειώθηκαν σε 11 μετά τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία στην Αθήνα, στην αρχή της βδομάδας. Ετσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν προχώρησαν στην εξαγγελθείσα σταση εργασίας απο το βράδυ της Παρασκευής,μεχρι το πρωι του Σαββάτου.

9) Η Air France ζητά από τους ιπτάμενους να αυξήσουν τις ώρες εργασίας, χωρίς να αμείβονται για αυτές, παρά το γεγονός πως μόλις πριν από δύο χρόνια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει αύξηση των ωρών απασχόλησης κατά 20%. Η γαλλική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αεροπορικών εταιριών του Κόλπου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εις βάρος του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας. 
Οι απαιτήσεις της εταιρίας είναι ενάντια τόσο στο καταστατικό και τον κανονισμό της Air France, όσο και στη συμφωνία που η ίδια έχει υπογράψει και ισχύει ως τον Οκτώβρη του 2016. Αντίστοιχη αύξηση ωρών εργασίας, χωρίς να πληρώνονται ζήτησε η διοίκηση και από τους πιλότους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εργαζομένων έχουν εξαγγελθεί 3000 απολύσεις.

 
10) Σε 20 μέρες φυλάκιση με έναν χρόνο αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Σάμου τέσσερις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας τον Σεπτέμβριο του 2013. Την καταδικαστική απόφαση καταγγέλλουν πλήθος φορέων και οργανώσεων, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για «μεμονωμένη περίπτωση», αλλά για προκλητική ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που στοχεύει συνολικά τους αγώνες των εργαζομένων, επιχειρώντας να τους τρομοκρατήσει, δίνοντας πρόγευση του τι θα επακολουθήσει.

καταστολή

1) Εληξε η απεργία πείνας της Eύης Στατήρη μετά την απόφαση αποφυλάκισής της απο το συμβούλιο εφετών. Συνεχίζει να νοσηλευεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, επειτα απο 18 ημερες απεργιας πεινας. Τις επομενες μερες αναμένεται εξιτήριο που θα κριθει απο την κατασταση της υγειας της καθώς και κατάθεση νεας αιτησης για την αρση των βαρυτατων περιοριστικων ορων.

2) Πραγματοποιηθηκε την τριτη  η 15η συνεδρίαση της δίκης των νεοναζιστών της ΧΑ.  Η συνεδρίαση καλύφθηκε σχεδόν όλη με την κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

 
κοινωνικά

1) Την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του υπουργού για τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής, αποφάσισε το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

2) Συνολικά 42 μετανάστες διασώθηκαν την Παρασκευή από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης ενώ η ροή των μεταναστών συνεχίζεται αμείωτη. Άλλα δύο πλοία έφτασαν την τρίτη στην Αθήνα φέροντας από 7000 άτομα το καθένα. Ενώ την ίδια ώρα, αντί βοήθειας και υλικής έστω υποστήριξης,  δακτυλικά αποτυπώματα, καταγραφή των προσφύγων και επαναπατρισμό ζήτησε ο Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αποτραπεί η είσοδος στην Ε.Ε. εξτρεμιστών και τζιχαντιστών μεταξύ των λοιπών μεταναστών που φτάνουν κάθε μέρα σε Ελλάδα και Ιταλία.


καλέσματα

1) Την Τριτη στις  22:00 θα πραγματοποιηθεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο" ώστε να καλυφθούν περαιτέρω ιατρικά έξοδα για τραυματισμούς απο την πορεία που πραγματοποιήθηκε στις  23/8 στις Σκουριές.

2) Παρέμβαση αντιπληροφόρησης/μικροφωνική την Τρίτη  στις 17:30 στην Πλατεία Σκύρου στο Γαλάτσι και την Τετάρτη στις 17:00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων από Αντιφασιστικό Συντονισμό στην Πατησίων.

3) Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργό πείνας Εύη Στατήρη την Τρίτη στις 18:00 στο Παράρτημα στην Πάτρα από  την Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστών και στις 19:00 στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα από την  Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Ιωαννίνων Ενάντια στις Φυλακές.

4) Πορεία αλληλεγγύης στην απεργό πείνας Εύη Στατήρη την Πέμπτη 8 Οκτώβρη στις 19:00 στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο Κρήτης από ΣΥΝ.ΑΛ.Φ.Α. Ηρακλείου Κρήτης.