Δελτίο αντιπληροφόρησης (26-9-2015)

Download here! - Downloads: 139 - Plays: 90

Κοινωνικά

 

  • Την Παρασκευή το πρωί ανετράπη λέμβος με οχτώ επεβαίνοντες ανάμεσα στην Κω και την Καλόλιμνο, ένα από τα οχτώ άτομα βρέθηκε από αλιευτικό, ενώ γίνονται έρευνες από το λιμενικό με πλωτά και ένα super Puma για να βρεθούν οι υπόλοιποι εφτά επεβαίνοντες.
  • Την Πέμπτη το βράδυ βρέθηκαν 115 πρόσφυγες στο ακατοίκητο νησί Γιούρα κοντά στην Αλόνησο, μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Αλόνησο για να τους δωθούν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία θα μεταφερθούν σήμερα στο Βόλο για να γίνουν οι ταυτοποιήσεις και η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας.
  • Στο γήπεδο του ταε κβον ντο θα συνεχίσουν να μεταφέρονται πρόσφυγες μέχρι και την Κυριακή προκειμένου να προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα. Τέτοιου είδους προσωρινές λύσεις δίνονται από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να βοηθήσουν υποτυπωδώς τον κόσμο που βρίσκεται στις πλατείες μέχρις ότου δημιουργηθεί το νέο κέντρο φιλοξενίας στην Αττική, κάτι που με τα δεδομένα τους αποτελεί περισσότερο μόνιμη λύση.
  • Την Πεμπτη στην κοιλάδα της Μίνα, περιοχή κοντά στη Μέκκα, λόγω πανικού πάνω από 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 717 σκοτώθηκαν από το ποδοπάτημα που προκλήθηκε, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί εκεί για θρησκευτικούς λόγους. Αξίζει να τονιστεί ότι υπουργός υγείας της Σαουδικής Αραβίας αυτό που βρήκε να πει είναι ότι οι πιστοί δεν ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν και έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα.
  • Άλλη μια ρατσιστική επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης ,στη "φιλόξενη" Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Φινλανδία. Μια ομάδα περίπου σαράντα φασιστοειδών πέταξε πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα σε λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ένα νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Λάχτι, βορειοανατολικά του Ελσίνκι. Το συμβάν έληξε με δυο συλλήψεις και την κυβέρνηση να εκφράζει το πόσο καταδικαστέες είναι τέτοιου είδους πράξεις.
  • Η Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό προκειμένου να ζητήσει την ενίσχυση των εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία και την άρση των διακρίσεων και αδικιών σε βάρος αυτών. Τόνισε επίσης ότι τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα κέντρα διημέρευσης για τα άτομα με αναπηρία έχουν δεχτεί μειώσεις περίπου 60% με 70% της χρηματοδότησής τους και λειτουργούν κυρίως χάρη στους γονείς των ανθρώπων αυτών. Καθώς επίσης και οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, που επίσης λειτουργούν στην πλειονότητα τους από γονεϊκούς φορείς, έχουν ξεκινήσει να κλείνουν (όπως στη Ναύπακτο), λόγω έλλειψης πόρων, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα σε εκατοντάδες άτομα με αναπηρία.

Καλέσματα

 

  •  Κάλεσμα διδασκόντων – μαθητών Μικρόπολις, το Σάββατο, στις 18.30, στο Μικρόπολις
    (Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία), από Μικρόπολις – Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία.
  • Αντικατασταλτική πορεία στον Πολύγυρο, την Κυριακή, στις 11:00, στην κεντρική πλατεία Πολυγύρου (πλατεία ηρώων), από Σχολείο – ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας, Κατάληψη 111, Συνέλευση Αλληλεγγύης στους δύο αναρχικούς Andrea και Errol, Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο, Συνέλευση αναρχικών για την συνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή.