Δελτίο Αντιπληροφόρησης (25-06-2015)

Download here! - Downloads: 227 - Plays: 255

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1. Διαδήλωση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι την Τρίτη στην Αθήνα.

2. Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια για την Τρίτη 30 Ιούνη αποφάσισαν οι ναυτεργάτες. Διαμαρτύρονται για παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών από ορισμένες ακτοπλοϊκές
εταιρείες, με σιωπηρή όπως μάλιστα τονίζει ανοχή των λιμενικών αρχών.

3. Απεργία ξεκίνησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια της Euromedica στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας τα δεδουλευμένα 7 μηνών.

4. Σε επίσχεση εργασίας για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων εφημεριών προχώρησαν από την Τετάρτη οι γιατροί του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες από την 1 Ιανουαρίου.

5. Υπό την απειλή του οριστικού κλεισίματος ζουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "Διακονία", το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οι οποίοι διοργανώνουν νέα κινητοποίηση έξω από την Μητρόπολη την Πέμπτη το απόγευμα.

6. Επανέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οι 421 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 ή απολύθηκαν.

7. Αθωώθηκαν οι 73 αγρότες που δικάζονταν χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για τη συμμετοχή τους σε παγκρήτια παναγροτική κινητοποίηση το Γενάρη του 2009.
 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης με τους μετανάστες σε γειτονιές της Μυτιλήνης αλλά και σε κεντρικά σημεία. Η πορεία κατευθύνθηκε στο λιμάνι όπου και συνοστιζόταν η πλειοψηφία των μεταναστών τις προηγούμενες μέρες και την πλατεία Σαπφούς, όπου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με χρώματα στα γραφεία του λιμενικού σώματος.
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία με προορισμό τα κέντρα κράτησης όπου φωνάχτηκαν συνθήματα από κοινού με τους έγκλειστους μετανάστες.

2. Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους. Εκτός από την προσυγκέντρωση στην Καμάρα υπήρξαν και οι προσυγκεντρώσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο σχολείο, τον ελευθεριακό χώρο Sabot, την κατάληψη 111 και την Terra incognita. Η πορεία συγκροτήθηκε ήταν δυναμική, ενώ οι
δυνάμεις καταστολής έκαναν αισθητή την παρουσία τους ακολουθώντας το πίσω κομμάτι της πορείας.

3. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό ολικό αρνητή Θάνο Χατζηαγγέλου σε μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία Ελιάς στη Βέροια, όπου αναρτήθηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια.
 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

1. Αντικαπιταλιστική- Αντιεξουσιαστική πορεία την Πέμπτη στις 19:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου στο Βόλο. Καλεί: συνελευση αναρχικων και αντιεξουσιαστων.

2. Συγκέντρωση συμπαραστασης στους αγωνιστες απο την Τουρκία, την Παρασκευή στις 9:00 πμ στο Εφετείο Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα από  Κόντρα και Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

3. Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο στις 12:00 στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, Αθήνα από συντονισμός συνελεύσεων από τις ανατολικές συνοικίες και καταλήψεις, στέκια, συλλογικότητες από όλη την Αθήνα

4. Πορεία γειτονιάς ενάντια στις επιθέσεις κατά γυναικών. Σάββατο στις 21:00, πλατεία Αγίου Γεωργίου Ροτόντα, από  -Γειτόνισσες-, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»