Δελτίο αντιπληροφόρησης (20-6-2015)

Download here! - Downloads: 237 - Plays: 46

Εργατικά

1. Στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συμφώνησαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Mellon», ύστερα από τον αγώνα που έδωσαν. Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση διατηρεί όσα οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει πέρυσι – όταν είχε προηγηθεί ένας μήνας μαζικών αγωνιστικών παρεμβάσεων. Για όσο θα ισχύει η σύμβαση, δε θα πραγματοποιηθεί καμία μείωση μισθού ή άλλη αλλαγή προς το χειρότερο στους εργαζόμενους της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν ατομικές συμβάσεις.

2. Συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων στον όμιλο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».
Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους εργάζονται πλήρες 8ωρο και έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας

3. Ξεκίνησε πογκρόμ απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

4. Ημέρα δράσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ διοργανώνεται την Κυριακή στις 21 Ιουνίου.

5. Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στον  Μαντεμ Λάκκο. Εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν η οροφή της στοάς έπεσε πάνω του. Η κατάσταση της υγείας του δεν διέτρεξε κίνδυνο και ο εργαζόμενος έφερα απλά κάποιες εκδορές.

Καλέσματα

1. Ημέρα Αλληλεγγύης και οικονονικής ενίσχυσης "Ενα καράβι για τη Γάζα", το Σάββατο 20 Ιουνίου, στο καφενείο- κολεκτίβα εργασίας το Παγκάκι (Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι) στην Αθήνα, χωρίς ακριβή ώρα.
2. Πορεία στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 11:00, αναχώρηση λεωφορείων απο το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατησίων Αθήνα, από Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης.
3. Πορεία στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού (Αθήνα), το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 11:00 στην πλατεία Σουρμένων, από "ναμούς" Αναρχική Συλλογικότητα απο  άνω γλυφάδα, ελληνικό, αργυρούπολη.
4. Μικροφωνική Αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 12:00 στη Μυτιλήνη.
5. Συμμετοχή στο κινηματικό block στο 4ο Thsessaloniki Pride, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 17:00 στο Λευκό Πύργο.
6. Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 18:00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου(Αθήνα), από κατάληψη Επαυλης Κουβέλου.
7. Πορεία ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 18:00 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.
8. Μηχανοκίνητη πορεία Καρά Τεπέ- Μόρια την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12:00 στο ΙΚΑ Μυτιλήνης.