Δελτίο Αντιπληροφόρησης (13-06-2015)

Download here! - Downloads: 157 - Plays: 21

Εργατικά

 1. Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας έκαναν την Παρασκευή οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι μπήκαν μαζικά στο κτίριο και ανέβηκαν στον έβδομο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του Πάνου Σκουρλέτη. Οι συμβασιούχοι διεκδικούν την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης για την επαναπρόσληψή τους στον ΟΑΕΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 2. Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς την ΕΡΤ 3 πραγματοποίησαν ΕΛΜΕ , το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, Διδασκαλικοί Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οργανώσεις ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια.

3. Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη 16 Ιουνίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων από αρκετούς δήμους.

4. Eπίσχεση εργασίας ξεκινούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, επειδή δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες) από τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις από τον Ιούνιο του 2014.

5. Την προκήρυξη αποχής από τη εργασία τις Κυριακές έως τις 30 Ιουνίου 2015 αποφάσιαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην μη πληρωμή των εξαιρέσιμων (εργασία τις Κυριακές και τις αργίες), από τον Φεβρουάριο και μετά.

Καταστολή

1. Αναβλήθηκε για τις 19 Δεκέμβρη η δίκη των συλληφθέντων από την εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας στις 17 Απριλίου κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο ειδικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους και την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων.

2. Απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστικό συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού η χορήγηση της άδειας στον Νίκο Ρωμανό. Αναφέρουν μάλιστα οτι δήθεν το συμβούλιο απόφασισε για την διευκόλυνση του την παρακολούθηση μαθήμάτων εξ αποστάσεως. Ωστόσο αυτό ακριβώς ίσχυε και με τον νόμο Αθανασίου για το πρώτο 1/3 των μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου, εώς ότου δηλαδή αρχίσει να δικαιούται κάθε κρατούμενος φοιτητής την εκπαιδευτική του άδεια.

Καλέσματα

1. Αντιφασιστική μοτοπορεία το Σάββατο στις 12.00 στο Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι από την κατάληψη έπαυλης Κουβέλου.

2. Μοτοπορεία-συγκέντρωση στα διυλιστήρια ΕΛΠΕ Ασπροπύργου το Σάββατο στις 12.00 στο Παλατάκι Χαιδαρίου, από το Στέκι Ρεσάλτο,τον Θερσίτη,την Κατάληψη Σινιάλο,τον Αγρός Αυτοδιαχειροζόμενο Κατειλλημένο έδαφος, αναρχικές/ους από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά και την σύμπραξη αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στην ταξική ειρήνη.

3. Πορεία υπεράσπισης των πολιτικών διαδικασιών και των αγώνων μας το Σάββατο στις 12.00 στην πλατεία όλγας στην πάτρα, από την αναρχική ομάδα Dinamitera,την αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»,τον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο Επί τα Πρόσω και τη Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

4. Συγκέντρωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών το Σάββατο στις 12.00 στο υπουργείο παιδείας από συλλόγους Π.Ε και ΕΛΜΕ.

5. Συγκέντρωση-μοτοπορεία στα ΕΛ.ΠΕ, το Σάββατο στη 1 το μεσημερι στον ασπρόπυργο, από τη Συνέλευση για την Αυτοοργάνωση Άγρια Δύση.

6. Μικροφωνική αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Θάνο Χατζηαγγέλου, τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Φίλιππου , από την Φάμπρικα Υφανέτ και την Κατάληψη Terra Incognita.

7. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του Ιανού, την Τρίτη στις 9.00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από το Συλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής και το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

8. Μικροφωνική για τους αγωνιστές από την τουρκία, την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην καμάρα, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

9. Mικροφωνική για τις εργατικές δολοφονίες στα ΕΛ.ΠΕ., την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην καμάρα, από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης.

10. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Θ. Χατζηαγγέλου, την Τετάρτη στις 9.00 στο Στρατοδικείο Ρουφ, από την Κατάληψη Terra Incognita και το Ξυπόλητο Τάγμα.