Δελτίο αντιπληροφόρησης (11-6-2015)

Download here! - Downloads: 136 - Plays: 15

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

1. Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο Σερρών την καταδίκασε για μη καταβολή δεδουλευμένων σε δύο από τους υπαλλήλους της στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ στον οποίο ήταν ιδιοκτήτρια και διευθύντρια, ύστερα από πολλές αναβολές της δίκης.

2. Το πρωί της Τετάρτης, λιμενόμπατσοι άρχισαν να διώχνουν πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες,οι λιμενικοί έδιωχναν τους πρόσφυγες που βρίσκονταν κοντά στα μαγαζιά της προκυμαίας, έξω από το ξενοδοχείο «Blue Sea», γιατί όπως ευθαρσώς τους λέγανε χαλούσαν την αισθητική του κόσμου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Την επανασύσταση 1174 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύσταση θέσεων -κατά κλάδο και ειδικότητα- και ένταξη των προερχομένων από διαθεσιμότητα 43 εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τις Διευθύνσεις Δια Βίου Μάθησης.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

1. Συγκέντρωση για τους διωκόμενους της κατάληψης ΔΕΛΤΑ, την Πέμπτη, στις 12.00, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Κατάληψη Terra Incognita, Radio Revolt, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά.
2. Διαμαρτυρία στα ΚΕΠΑ, την Πέμπτη, στις 10.00, στο υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Βόλος), από Ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας.
3. Μικροφωνική αλληλεγγύης σε φυλακισμένους αναρχικούς με μακροχρόνιες ποινές, την Πέμπτη, στις 17.00, Ναυαρίνου με Τσιμισκή, από Κατάληψη Terra Incognita, Μαύρο Πράσινο.
4. Μικροφωνική αλληλεγγύης στους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, την Πέμπτη, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, από αλληλέγγυους\ες.
5. Συγκέντρωση: Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο, την Πέμπτη, στις 19.00, στα Προπύλαια, από Υδραγωγείο Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας.

6. Δίκη συλληφθέντων από την εκκένωση της Πρυτανείας, την Παρασκευή, στις 10.00, στα Δικαστήρια Ευελπίδων.
7. Πορεία ενάντια στη διάλυση της ψυχικής υγείας, την Παρασκευή, στις 12.00, στο Υπουργείο Υγείας, από Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πολύμορφου κινήματος στο χώρο της ψυχική υγεία.
8. Εργατική συγκέντρωση, την Παρασκευή, στις 18.30, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου), από Συλλόγος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.