Δελτίο αντιπληροφόρησης (6-6-2015)

Download here! - Downloads: 156 - Plays: 22

ΔΙΕΘΝΗ

Την Πέμπτη στο Buenos Aires πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στη γυναικοκτονία από τους θανατηφόρους ξυλοδαρμούς, στους βιασμούς και την ενδοοικογενειακή βία.

Σε φυλάκιση 12 χρόνων καταδικάστηκε η Ιρανή ζωγράφος και ακτιβίστρια Ατένα Φαρχαντάνι, επειδή σε πίνακα της απεικόνισε μέλη του ιρανικού Κοινοβουλίου με τη μορφή αγελάδων και μαϊμούδων.Οι κατηγορίες αφορούν την «προσβολή μελών του Κοινοβουλίου» και την «εξάπλωση προπαγάνδας κατά του συστήματος».

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο δήμο του Χάκνεϊ στο Λονδίνο, η εφαρμογή μιας νέας νομοθεσίας, βάσει της οποίας οι άστεγοι και οι ζητιάνοι θα πληρώνουν στο εξής πρόστιμο από 100 έως 1.000 στερλίνες.

Στο πλαίσιο του καλέσματος του Μήνα για τη Γη κι ενάντια στο Κεφάλαιο, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιούνη στο Μοντεβιδέο η όγδοη πανουρουγουανική πορεία υπεράσπισης της γης, του νερού και των φυσικών αγαθών. Η πορεία στοχεύει στην ενίσχυση του αγώνα υπεράσπισης του νερού, που μέχρι πρότινος ήταν πόσιμο. Ωστόσο, με την εφαρμογή του μοντέλου της εξορυκτικής παραγωγής από τις διαδοχικές κυβερνήσεις, έχουν μολυνθεί όλα τα κανάλια γλυκού νερού.

Διαδηλωτές στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όπου είχαν εξαφανιστεί οι 43 φοιτητές, συγκρούστηκαν χθες με τις δυνάμεις καταστολής, όταν  προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία εν όψει των εκλογών που επίκεινται στη χώρα.

Στις 23 του Μάη, μπροστά στις φυλακές της πόλης Κέμπτεν στην Γερμανία, όπου κρατείται στην απομόνωση ο Müslüm Elma, μέλος της ΑΤΙΚ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσει η απομόνωση και να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι κρατούμενοι της ΑΤΙΚ.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες οι οποίες τόνισαν ότι οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα μιας φασιστικής πολιτικής στην προσπάθεια καταστολής των αγώνων.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση – μικροφωνική, το Σάββατο στις 11.00, στο εμπορικό κέντρο Αίθριο Αγίου Κωνσταντίνου 40 (Μαρούσι), από Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου.

Μικροφωνική για τις δολοφονίες στα ΕΛΠΕ, το Σάββατο στις 19.00, στην πλατεία Ηρώων (Ελευσίνα), από Ριφιφί.