Δελτίο Αντιπληροφόρησης (04-06-2015)

Download here! - Downloads: 112 - Plays: 26

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1. Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον. Το Σωματείο τονίζει ότι η διοίκηση της Vodafone προχωρά σε επιπλέον απολύσεις , με διάφορα προσχήματα, αναβαθμίζοντας πλέον την επίθεση στους εργαζόμενους και προχωρώντας και σε απολύσεις επινοικιαζομένων εργαζόμενων, ειδικά όσων αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

2. Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση την Τρίτη 16 Ιουνίου.

3. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων από αρκετούς δήμους, όπως Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας και Σουλίου.

4. Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, μετά την καταγγελία του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Παύλου Θεοδωράκη, στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη τριών μελών του σωματείου

εργαζομένων.Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και συνεχίζεται, με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεση «αποπομπή» του διοικητή «για μια σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του Νοσοκομείου». Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατία» και «ποινικοποίηση» των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως την οριστική λύση του θέματος.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

1. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Τσιρώνης και Χριστοδούλου,που περνούσαν από ανακριτή εξ αναβολής την Τρίτη . Κατά την είσοδο τους στο κτίριο της Ευελπίδων, έβρισαν δημοσιογράφους και δημιουργήθηκε μικρή ένταση. Υπήρξε συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος γύρω στα 50 άτομα.

2. Την Τρίτη αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια ο αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης.

3. Μετά από τρεις αναβολές εκδικάστηκε την Τρίτη η υπόθεση της προσαγωγής και σύλληψης των 5 ατόμων, στις 14-5 στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Η απόφαση ήταν 6 μηνες για τους τρεις με τριετή αναστολή, από τους οποίους ασκήθηκε έφεση. Οι υπόλοιποι 2 αθωώθηκαν.

4. Την Τετάρτη αποφυλακίστηκε ο αναρχικός Ράμι Συριανός μετά από 4,5 χρόνια φυλάκισης. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Χαλκιδικής αποφάσισε να κάνει δεκτή την υφ' όρων απόλυσή του με περιοριστικούς όρους.

5. Αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη η συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου για την υπόθεση παραβίασης του περιοριστικού όρου που αφορά την διαμονή, ενώ κρίθηκε ένοχη για απείθεια σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή, επειδή είχε αρνηθεί να δώσει αποτυπώματα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, καθώς εκδικάζονταν οι προσφυγές τους.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 60 συλληφθέντες από την αντιφασιστική πορεία στις 18/9/14 στο Κερατσίνι. Την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου στις 9:00 πμ., στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ 3-5). από Συνέλευση συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στις 18/9/2014 στο

Κερατσίνι.

2. Συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου στις 10:00 στις Φυλακές Κορυδαλλού. από Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού.

3. Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη Μποτζατζή- Νικολάου- Συριανού- Χάλαζα, την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

4. Μικροφωνική για τις δολοφονίες μεταναστών στη Μεσόγειο, την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου στις 17:00 στην πλατεία Επταλόφου. από ΣΑΣΤΑ Συνέλευση Αναρχικών για την σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή.

5. Διαδήλωση: " Δεν διαπραγματευόμαστε κοινωνικές και εργατικές ανάγκες", την Πέμπτη στις 4 Ιουνίου στις 19:00 στην Καμάρα. από Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης.

6. Συγκέντρωση για την εργοδοτική δολοφονία στα ΕΛ.ΠΕ, την Παρασκευή στις 5 Ιουνίου στις 18:00 στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. από αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα.