Δελτίο Αντιπληροφόρησης (02-06-2015)

Download here! - Downloads: 143 - Plays: 22

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Διαμαρτυρία έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο "Διακονία".Αφορμή για την κινητοποίηση οι απειλές της διοίκησης του ξενοδοχείου ότι αν δεν δεχτούν οι εργαζόμενοι μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις η επιχείρηση θα κλείσει. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Οκτώβριο του 2014 έχουν ξεκινήσει οι εκβιαστικές απολύσεις, η εξώθηση σε παραίτηση και η εκ περιτροπής εργασία.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Eθνοφύλακας 57 χρονών αυτοκτόνησε στο σπίτι του εντασσόμενος και αυτός στην θλιβερή αλυσίδα του αίματος που συμπεριλαμβάνει αυτοκτονίες φαντάρων, μόνιμου και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Η τουρκική αστυνομία ενίσχυσε την Κυριακή τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Νωρίς το πρωί, η αστυνομία έκλεισε τους κεντρικούς δρόμους και διέκοψε τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποκλείστει την πρόσβαση στην πλατεία. Επιπλέον μονάδες αντιμετώπισης ταραχών όπως επίσης και οχήματα με αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση βρίσκονταν στο χώρο για να να εμποδίσουν κάθε διαδήλωση.

3. Πέθανε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ μετά το τραγικό δυστύχημα στις 8 Μαΐου. Να σημειωθεί πως οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

1. Αντιφασιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/5 στο Δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, για να εκφραστεί η απέχθεια για τον χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Βοργιά.
2. Στις 29/5 κρεμάστηκαν πανό στο κέντρο της Θεσσαλονικης στην Βαλαωρίτου ,στην πλατεία ελευθερίας και στην καμάρα, και γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στις αυξημένες επιθέσεις που σημειώθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε διεμφυλικές (στην Αθήνα και την Εύβοια) και σε ομοφυλόφιλους (σε αστικό λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη).

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

1. Ανοιχτό κάλεσμα και παρέμβαση στις γραμμές λεωφορείων 608, 230 και 235 (στάση ΤΣΙΤΟΥΡΑ) για ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ. Την Τρίτη, στις 18:00 στην πλατεία Γαρδένιας.

2. Συγκέντρωση για την καταστροφή στις Σκουριές, την Τετάρτη στις 10:00 στο Συμβούλιο της Επικράτειας όπου εκδικάζονται πρόσφυγες (Αθήνα).

3. Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ για την καταστροφή στις Σκουριές, την Τετάρτη στις 18:00 στο σταθμό Αμπελοκήπων του μετρό, στη Λ. Αλεξάνδρας.

4. Μικροφωνική για τους 4 νεκρους εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ, την Τετάρτη στις 12:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.