Δελτίο Αντιπληροφόρησης (30-05-2015)

Download here! - Downloads: 101 - Plays: 36

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1. Ομαδικές απολύσεις ξεκινά η κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης και για το αρχαιολογικό κομμάτι του έργου ενώ συμπληρώνονται δέκα ημέρες από την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η κοινοπραξία προχώρησε σε 60 απολύσεις στο κατασκευαστικό τομέα.

2. Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν», απαιτώντας λύση στα προβλήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι οι 120 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά την πώληση του ακινήτου σε νέο ιδιοκτήτη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που ανέρχονται ακόμη και σε απολαβές 11 μηνών, καθώς και την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στις Σκουριές της Χαλκιδικής σε πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Στους 4 από τους 6 επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων του εργοταξίου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

2. Διαμαρτυρία στο Γερμανικό Προξενείο πραγματοποίησε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους κρατούμενους κάνοντας έκκληση να τερματιστεί η καταστολή ενάντια στην Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ, που κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Βερολίνου. Η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ βρίσκόταν σε απεργία πείνας στις φυλακές του Βερολίνου διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης.Σήμερα, μετά από 54 ημέρες σε απεργία πείνας, η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ σταμάτησε την απεργία πείνας αφού έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα της. Να σημειωθεί ότι η κρατούμενη είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές στην Γερμανία, μετά από χρόνια εγκλεισμού της στις φυλακές των Διαβατών.

3. Διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα: "Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες" διοργανώνει το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης την Πέμπτη στις 19:00 στην Καμαρά. Παράλληλα, την Τρίτη στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ-3, ενώ την Κυριακή, στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, θα λάβει χώρα η πανελλαδική

Γενική Συνέλευση του Καραβανιού.

4. Το απόγευμα της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στη συνοικία του αγίου Μηνά στο Κερατσίνι, από δεκάδες αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τις γύρω περιοχές.

5. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο από άτομα του χώρου και αλληλέγγυους.
 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Παρέμβαση σε τοπικές γειτονιές της πόλης, το Σάββατο στις 12:00, συγκέντρωση στα Σάλια, τέρμα Καραθάνου στη Λάρισα, από συντακτική ομάδα Λάρισας Άπατρις, πρωτοβουλία Λάρισας για τις Τρεις Γέφυρες και αναρχική συλλογικότητα Καταλύτης.