Δελτίο Αντιπληροφόρησης (26-05-2015)

Download here! - Downloads: 119 - Plays: 29

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1. Άλλος ένας εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, συμφερόντων Λατση, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της 8ης Μαΐου. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Πρόκειται για την 3η εργατική δολοφονία καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπέκυψαν στα τραύματά τους 2 ακόμα εργαζόμενοι ενώ 2 νοσηλεύονται σοβαρα. Επίσης παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων για ελλιπή μέτρα ασφαλείας η επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος έβγαλε 'λάδι' την εργοδοσία κάνοντας λόγο για ανθρώπινο σφάλμα.

2. Την Παρασκευή εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση που κατέθεσαν ναυτεργάτες κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκασε 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για δήθεν παρακώλυση των συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

3. Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσει στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) έτσι ώστε να τονιστεί η οικονομική ασφυξία και η δραματική έλλειψη προσωπικού

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το Σάββατο, μετά την δικαστική διαδικασία της Παρασκευής στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού, οι αρχές των φυλακών αποπειράθηκαν να μεταγάγουν τον Νίκο Μαζιώτη και τον Κώστα Γουρνά, από τις φυλακές Κορυδαλλού, πίσω στο κατάστημα του Δομοκού. Η απόφαση αυτή ερχόταν σε άμεση ρήξη με την απόφαση του εφετείου που την Παρασκευή είχε κάνει δεκτό το αίτημα για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι υπόδικοι να έρθουν σε επαφή με τους δικηγόρους τους. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν να μεταχθούν και η απόφαση ανακλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του γεγονότος, οι ανθρωποφύλακες κρατούσαν κλειστά τα κελιά των μελών της ΣΠΦ που κρατούνται στην υπόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προς αποφυγή περισσότερων αντιδράσεων.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ανάδειξης μπαζώματος έκτασης 4 στρεμμάτων της Πανεπιστημιούπολης στην Αθήνα. Η δράση οργανώθηκε από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και αποτελεί συνέχεια ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν από 8 μήνες, μετά από καταγγελίες εργαζομένων, φοιτητών, κατοίκων και μελών ΔΕΠ.Στις εργασίες μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ συμμετείχε ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου και αλληλέγγυες/οι από συλλογικότητες των ανατολικών. Παράλληλα, αλλά και μετά το τέλος των εργασιών, οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ πραγματοποιούσαν μικροφωνική ενημέρωσης για το ζήτημα του μπαζώματος, αλλά και καταγγελίας των μεθοδεύσεων του Δήμου Ζωγράφου για καταστολή της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου.