Δελτίο Αντιπληροφόρησης (23-05-2015)

Download here! - Downloads: 111 - Plays: 32

ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1. Υπέκυψαν στα τραύματά τους την Τρίτη 2 από τους εργάτες που είχαν τραυματιστεί βαριά στις 8 Μαϊου στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, του ομίλου ΕΛΠΕ συμφερόντων Λάτση. Οι αντίξοες συνθήκες εργασίας και οι ελλείψεις μέτρων ασφαλείας έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως από τους εργαζόμενους. Ως ελάχιστη απάντηση για τις εργατικές αυτές δολοφονίες οι συλλογικότητες 'ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση' και 'αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ' πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι.
2. Ως αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προσανατολίζεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.
3. Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι ζητάνε άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
4. Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσει στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έτσι ώστε να τονιστεί της οικονομική ασφυξία και η δραματική έλλειψη προσωπικού
5. Νίκη για την απόλυμένη στα everest. Mετά τις πιέσεις που δέχτηκε η εταιρία από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων με την συμμετοχή αρκετών αλληλέγγυων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά αναδιπλώθηκε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε την αποζημίωση απόλυσης προς την εργαζόμενη (συνολικά 9.400,00 ευρώ) και ήδη ξεκίνησε η αποπληρωμή της. Και όλα αυτά ενώ αρχικά με εκβιαστικές μεθόδους την είχαν υποχρεώσει να υπογράψει οικοιοθελή αποχώρηση.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
1. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Σχολείο. Μετά την επιτυχή επανασύνδεση από άτομα της κατάληψης τη Δευτέρα. Την Τρίτη συνεργείο της ΔΕΗ, μετά από καταγγελία της αστυνομίας, προχώρησε σε εκ νέου διακοπή του ρεύματος. Την Πέμπτη άτομα του ΕΚΧ Σχολείο και αλληλέγγυοι, κατέλαβαν το γραφείο του αντιδημάρχου επί της Αγγελάκη. Ο ίδιος έδωσε ξανά υποσχέσεις για προσπάθεια επανα-ηλεκτροδότησης του Σχολείου και αποποιήθηκε την ευθύνη των διακοπών του ρεύματος μεταφέροντάς την στην εκκλησία, στην οποία και ανήκει νομικά το κτίσμα. Η κατάληψη του γραφείου έληξε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
2. Κυκλωτική επιχείρηση με διμοιρίες ΜΑΤ έκανε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των πεζοδρομημένων οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος, τα χαράματα της Πέμπτης. Προσήχθησαν 60 άτομα στα αστυνομικά τμήματα Λευκού Πύργου, Άνω Πόλης και Βαρδάρη. Το γεγονός έρχεται ύστερα από πρόσφατο χαρακτηρισμό του σημείου ως "εστία ανομίας" από μέρους του δημάρχου και από ευρύτερες δηλώσεις του δημοτικού συμβουλίου και κατοίκων της περιοχής. Το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή στάθμευαν κλούβες και οχήματα της ΟΠΚΕ.

3. Ξεκίνησε την παρασκευή στις φυλακές Κορυδαλλού, το εφετείο της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα. Έγινε μόνο ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων και η διαδικασία πήρε αναβολή μετά από αίτημα του Νίκου Μαζιώτη για πρακτικούς λόγους. Νέα δικάσιμος ορίστηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 9πμ.
4. Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ο αντιφασίστας που δικάστηκε στα δικαστήρια Αγρινίου την Παρασκευή. Ο σύντροφος κατηγορούνταν για την επίθεση στο κτίριο που θα στεγάζονταν τα γραφεία της χ.α. στο Αγρίνιο ύστερα από μήνυση από μέρους μελών του νεοναζιστικού κόμματος, με αποφασιστικό κριτήριο την αντιφασιστική και αγωνιστική του δράση. Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Παρέμβαση στο Τούρκικο προξενείο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους και στην 16χρονη απεργό πείνας Sıla Abalay, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Την παρέμβαση οργάνωσε το Αναρχικό στέκι UTOPIA A.D. και η Α.Κ. Κομοτηνής. Αναρτήθηκε πανό, πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα αντιρατσιστικά και αλληλεγγύης. Με το τέλος της παρέμβασης ακουλούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα προσφυγικά καλέστηκε την Τετάρτη μετά την προσπάθεια συνεργείου της Δ.Ε.Η. να κόψει το ρεύμα σε 30 διαμερίσματα του μπλογκ.Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετοί αλληλέγγυοι, από τη γειτονιά και όχι μόνο, και έγινε ενημέρωση για απειλές από πλευράς τεχνικών της ΔΕΗ για διακοπή του ρεύματος. Εκπρόσωποι της κοινότητας πήγαν στα γραφεία της ΔΕΗ και διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες απειλές.
3. Την Τετάρτη το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι »Πυλαρινός» στην Κόρινθο ,δέχτηκε εμπρηστική επίθεση απο παρακρατικούς.Στο στέκι εκεινη την ωρα δεν υπήρχαν άτομα και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες.
4. Παρεμβάσεις με πανό και τρικάκια πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη θεσσαλονίκη σε αλληλεγγύη με τον ολικό αρνητή στράτευσης Κ. Σώλο, με αφορμή το στρατοδικείο του.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
1. Συγκέτρωση υποστήριξης στους φυλακισμένους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, το Σάββατο στις 11 στο Γερμανικό προξενείο
2. Πορεία γειτονιάς ενάντια στο κόψιμο του ρεύματος στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο σχολείο, το Σάββατο στις 12 στον Ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο.