Δελτίο αντιπληροφόρησης (13-5-2015)

Download here! - Downloads: 125 - Plays: 18

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

«Όχι στον Αμίαντο» βροντοφώναξαν το πρωι της Τετάρτης μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος Καρατάσιου στην Πολίχνη. Διαμαρτυρήθηκαν για την εστία ρύπανσης που προέρχεται από τις σπασμένες πλάκες αμιάντου που βρίσκονται μέσα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Χίτζου, μια ανάσα κυριολεκτικά από τον χώρο των σχολείων ενώ παράλληλα προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο Χίτζου έχει κατασχεθεί το 2008 από την AlphaBank και από τότε παραμένει αναξιοποίητο.

 

Μια ιστορία – Θρίλερ με πρωταγωνιστές 93 Σύριους πρόσφυγες εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην περιοχή της Ειδομένης, στα σύνορα της ΠΓΔΜ. Οι 18 ανήλικοι και 75 ενήλικες πρόσφυγες ταξίδευαν με την εμπορική αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-ΠΓΔΜ-Σκόπια-Σερβία Ουγγαρία ενώ οι διακινητές είχαν υποσχεθεί στους 93 σύριους ότι θα καταλήξουν στην Γερμανία. Παρόλα αυτά για άγνωστους λόγους η αμαξοστοιχία επέστρεψε στην Ειδομένη. Όταν οι στοιβαγμένοι Σύριοι πρόσφυγες αντιλήφθηκαν ότι οι διακινητές/μαφιόζοι τους εξαπάτησαν, και βρισκόμενοι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο βαγόνι κάλεσαν τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112. Η Ελληνική Αστυνομία ακολούθησε την διαδικασία λήψης στοιχείων και καταθέσεων από τους πρόσφυγες, ενώ σχεδόν όλοι είχαν στην κατοχή τους έγγραφο παραμονής εξαμήνου στην χώρα, με τον περιορισμό να μην βρίσκονται στους νομούς Αττικής, Κιλκίς και Θεσπρωτίας.

 

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 12 διασωθέντες μετανάστες είναι έως τώρα η απολογία επιχείρησης διάσωσης μεταναστών κοντά στη Σάμο. Η λέμβος, στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών, βυθίστηκε νωρίτερα σε θαλάσσια περιοχή, δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι της Σάμου.

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

1) Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης καταγγέλει το υπουργείο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών και ΜΚΟ με τη μορφή φιλανθρωπιών και ενημέρωσης.

 

2)Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης καταγγέλει ότι τα τμήματα ένταξης ειδικής αγωγής στο Νομό δε λειτούργησαν,ότι στα ειδικά σχολεία οι ελλείψεις προσωπικού πολλαπλασιάζονται και ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τις μεταφορές μαθητών τη νέα χρονιά.