Δελτίο αντιπληροφόρησης (12-5-2015)

Download here! - Downloads: 125 - Plays: 26

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Στις 8/5 πραγματοποιήθηκε η δίκη των συλληφθέντων από την πορεία αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων στα Εξάρχεια στις 28/3. Οι συλληφθέντες αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Tο απόγευμα της Παρασκευής 8/5, στις γειτονιές του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων, αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό για την επαναλαμβανόμενη δικαστική και οικονομική καταστολή του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη. Ακόμα, το πρωί του Σαββάτου 9/5, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Κερατσίνι για την προώθηση του προτάγματος της ολικής άρνησης στράτευσης και την αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα του Ρεσάλτο και της πρωτοβουλίας για την ολική άρνηση στρατευσης (Αθήνα), αναρτήθηκαν πανό σε κεντρικές πλατείες, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αφίσες του Ξυπόλυτου Τάγματος ενόψει του στρατοδικείου του Μιχάλη Τόλη στις 14/5 στο στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Εκκενώθηκε την κυριακή 10/5 η κατάληψη Ντουγρού στην Λάρισα. Οι μπάτσοι επέκλεισαν τον δρόμο ενώ περίπου 100 αλληλέγγυοι παρέμειναν στην κατάληψη για δύο ώρες φωνάζοντας συνθήματα. Η εκκένωση δεν απετράπηκε, οι μπάτσοι μπήκαν στην κατάληψη και προσήγαγαν όσους βρισκόντουσαν μέσα. Οι προσαχθέντες τελίκα αφέθηκαν ελεύθεροι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επικράτησε ένταση όταν ενώ μαζευόταν κόσμος για συνέλευση γειτονιάς, εμφανίστηκαν μπάτσοι για να διώξουν τον κόσμο.

Το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τη 13:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον φούρνο "Χωριάτικο" που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Κολλήθηκαν χαρτοπανό σε απέναντι διαφημιστικό ταμπλό και μοιράστηκε κείμενο μπροστά από το μαγαζί. Οι φούρνοι των αδερφών Γιαννακόπουλων είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία, τα στριπτιζάδικα και το trafficking γυναικών, «δουλειές» που εδώ και χρόνια κρύβονταν πίσω από τα μαγαζιά των φούρνων της συμμορίας, αφήνοντας πίσω τους πολλά θύματα κακοποιημένων γυναικών, αφού το κύκλωμα ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Κατάληψη στην πρυτανεία του Α.Π.Θ πραγματοποιεί από τις 6 Μαΐου η ομάδα προσβασιμότητας η οποία δραστηριοποιείται γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία. Τα αιτήματά τους αφορούν την άμεση δημιουργία προσβάσιμου πανεπιστημίου και την εύρυθμη λειτουργία των βαν που καλυπτουν τις μεταφορικές τους ανάγκες.

 

Κατάληψη στα γραφεία της Siemens και ταυτόχρονος αποκλεισμός των γραφείων της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί από άτομα των συλλογικοτήτων αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ -ομάδα για την εργατική αντεπίθεση, Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου,Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, κομμουνιστική ομάδα ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ, κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ και σύντροφους/συντρόφισσες. Η κατάληψη εντάσσεται στην προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό που έχει καλεστεί το Σάββατο 23/05.