Δελτίο Αντιπληροφόρησης (02-04-2015)

Download here! - Downloads: 191 - Plays: 49118

Καταστολή

Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, αρνούνται από την Τρίτη να μπουν στα κελιά τους το βράδυ μέχρι τις 11 το βράδυ και θα συνεχίσουν τη βραδινή διαμαρτυρία μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των απεργών πείνας.

Μικροφωνική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Γιάννενα στην περιφέρεια Ηπείρου, από 30 περίπου συντρόφισσες/ους με σκοπό την προπαγάνδιση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας, με μοίρασμα κειμένου, καθώς και τη διάδοση του καλέσματος σε πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη 02 Απρίλη.

Την Τετάρτη, στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων που διανύουν την 30η ημέρα απεργίας πείνας πραγματοποιήθηκε κατάληψη του δημαρχείου της Ν. Σμύρνης ως ένδειξη αλληλεγγύης στα αιτήματα των απεργών.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα κομματικά γραφεία του σύριζα επί της οδού Κορίνθου και Φιλοποίμενος στην Πάτρα από 50 αλληλέγγυους με την απεργία πείνας, με αφορμή το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης.

Την Τετάρτη 50 αλληλέγγυοι-ες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Ξάνθης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων απεργών πείνας. Από το πρωί της ίδιας ημέρας είχε στηθεί μικροφωνική στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά από το δημαρχείο, ενώ ταυτόχρονα μοιράζονταν τα κείμενα του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων και του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων Αγωνιστών.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων σε αλληλεγγύη με τους απεργούς πείνας. Μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια σε παρεμβάσεις που έγιναν στο Δημαρχείο Κέρκυρας, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (όπου αναρτήθηκε γιγαντοπανό), στον ΟΑΕΔ καθώς και σε λύκεια και κεντρικά σημεία της πόλης. Παρέμβαση και διάβασμα κειμένου έγινε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Κύμα. Έγινε μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης ενώ πραγματοποιήθηκε μικροφωνική και πορεία την τετάρτη στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης.

Κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσ/νίκη πραγματοποιήθηκε την τετάρτη από αλληλέγγυους/ες, στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης και δράσης για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων που διεξάγεται από 2/3, ενώ ξεκίνησε πορεία από την κατάληψη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ομάδα 10-15 ατόμων μπήκε την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο της Βουλής κρατώντας πανό και πετώντας τρικάκια, φωνάζοντας συνθήματα για τους απεργούς πείνας στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης. Βγαίνοντας από την βουλή συνελήφθησαν από διμοιρία ματ και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, απ΄όπου αφέθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Την δευτέρα και την τρίτη 30 και 31/3 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 συλλήψεις στα Προπύλαια στην Αθήνα, γύρω από την κατάληψη Πρυτανείας. Οι 3 από αυτούς που συνελήφθησαν στα Προπύλαια τη Δευτέρα έχουν πάρει προθεσμία για τις 15 Απρίλη. Οι 7 που συνελήφθησαν την Τρίτη θα δικαστούν την Παρασκευή 3/4.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 16 προληπτικές προσαγωγές. Οι 16 σύντροφοι παρέμειναν στο δεύτερο υπόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για αρκετές ώρες. Μεταξύ αυτών, οι 14 που συμμετείχαν στον Συντονισμό Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την Αλληλεγγύη στην Απεργία Πείνας των Πολιτικών Κρατουμένων, και πιο συγκεκριμένα 11 σύντροφοι της Συλλογικότητάς Μαύρο-Κόκκινο, προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Θ. το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου, ελάχιστη ώρα πριν την πορεία Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας που καλούσε -μεταξύ άλλων και- ο Συντονισμός. Ας σημειωθεί ότι οι σύντροφοι συντεταγμένα κινήθηκαν μετά από προσυγκέντρωση από τον «Ελευθεριακό Χώρο Sabot» ώστε να μεταφέρουν τα πανό και τις σημαίες στη διαδήλωση της Καμάρας. Εν τέλει αφέθηκαν με το πέρας της διαδήλωσης.

 

Καλέσματα

Διαμαρτυρία στην ΕΥΑΘ την Πέμπτη στις 11:00 στα γραφεία της ΕΥΑΘ από Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών.

Μικροφωνική ενάντια στις προσπάθειες καταστολής του αντιεξουσιαστικού στεκιού Ιατρικής την Πέμπτη στις 11:30 στο χώρο της σχολής στην Αθήνα από Αντιεξουσιαστικό Στέκι Ιατρικής.

Αντιφασιστική κινητοποίηση την Πέμπτη στις 12:00 στις φυλακές Κορυδαλλού από ΚΕΕΡΦΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια από Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Πορείες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας την Πέμπτη σε Ιωάννινα, Χανιά, Ηράκλειο και Άρτα.

Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην ΕΡΤ3 Θεσσαλονίκης από Σωματείο ΒΙΟΜΕ, Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, Σωματείο Τσιμέντων Χαλκίδος και Αγωνιζόμενες καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών.

Πορεία για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο από Κατάληψη Ματσάγγου.

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στο Παρανέστι την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα από συνέλευση no lager Θεσσαλονίκης.