Δελτίο αντιπληροφόρησης (10-3-2015)

Download here! - Downloads: 100 - Plays: 20
Καταστολή
 

1.Τη Δευτέρα αναρχικοί/-ες από τη γειτονιά του Ζωγράφου αναρτήσανε πανό στην πλατεία Γαρδένιας ως  ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, ενώ την Παρασκευή  αλληλέγγυοι/ες από τη πόλη του Ρεθύμνου, προχώρησαν σε ραδιοφωνική παρέμβαση σε τοπικό σταθμό με στόχο την προβολή των αιτημάτων και του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας. Κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου, εις  ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και στους 18 απεργούς πείνας από 2 Μάρτη 2015.2.Το Σάββατο  πραγματοποιήθηκε κατάληψη στέγης στα Γιάννενα, στην οδό Κουρεμένου 5, με το όνομα Acta et Verba.3.Με ξύλο και χρήση χημικών από την αστυνομία, εξελίχθηκε η  πορεία έξω από το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών  της Κορίνθου .Αιτήματα της πορείας η άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων κράτησης.4.Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογιές στα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής ως αντίποινα στην βεβήλωση του μνημείου του Π.Φυσσα. αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας από αντιφασίστες στα Τρίκαλα.5.Την Παρασκευή δικάστηκαν δυο αντιφασιστές, για τον ξυλοδαρμό ενός νεοναζί και μέλους της χρυσής αυγής  τον Απρίλιο του 2013 .Ο  φασίστας που έκανε την μύνηση δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια, ούτε οι ομοϊδεάτες του. Η δική διήρκησε λίγα λεπτά με την αθώωση των αντιφασιστών. Στα δικαστήρια βρεθήκαν αλληλέγγυοι αντιφασιστές. 6.Τέλειωσε την απεργία πείνας ο κρατούμενος Θέμης Δήμου γιατί ικανοποιήθηκε το αίτημα του και έγινε δεκτή η φοίτηση του στο ΙΕΚ των φυλακών κορυδαλλού. Ευχαριστεί όλα τα άτομα που στάθηκαν αλληλέγγυα στην υπόθεση του.


 

 
Εργατικά
 
1. Με απολύσεις  100 εώς 200 εργαζομένων, οι οποίο, μάλιστα, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι από 4 έως 6 μήνες , απειλεί το προσωπικό του ο ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών Υγείας "Euromedica", συμφερόντων Λιακουνάκου. H εργοδοσία απέλυσε πρόσφατα 5 εργαζόμενους στην Αττική και επικαλείται την καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ στην καταβολή των χρεωστουμένων προς την εταιρεία για να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε κέντρα και εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα απειλώντας τους με απολύσεις σε περίπτωση αντιδράσεων.
 
2. Συγκέντρωση έξω από κατάστημα της WIND στην Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από αλληλέγγυους σε έδνειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους της WIND οι οποίοι αγωνιζονται ενάντια

στις ατομικές συμβάσεις και τις απολύσεις ενώ ζητούν να υπάρξει κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με συλλογική σύμβαση.
 

3. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις έξω απο καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος από εργαζομένους, με στόχο την επαναπρόσληψη εργαζόμενης που απολύθηκε λόγο συνδικαλιστικής δράσης.

Εκπαίδευση

1. Υπολειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα στην Α' Αθηνών καθότι υπάρχουν 33 κενά δασκάλων που δεν έχουνε καλυφθεί με κανένα τρόπο από το Υπουργείο Παιδείας.