Δελτίο Αντιπληροφόρησης (14-02-2015)

Download here! - Downloads: 106 - Plays: 40

Εργατικά

  1. Συνεχίζουν ως και τη Δευτέρα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα.Διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.

 

Εκπαίδευση

  1. Χωρίς θέρμανση έχουν μείνει οι εστίες του ΤΕΙ. Πρόβλημα με τη θέρμανση υπάρχει εδώ και δυο χρόνια. Οι φοιτητές ζητούν να μπει άμεσα πετρέλαιο, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί να τους διώξουν από την 1η Μάρτη για να γίνουν κάποιες τεχνικές εργασίες, χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί η διαμονή τους αλλού για αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Καταστολή

  1. Επιδεικνύοντας ακόμη μία φορά κατάχρηση εξουσίας, αστυνομικοί δολοφόνησαν άστεγο Μεξικανό μετανάστη στο Πάσκο των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Σύμφωνα με το περιστατικό, που σημειώθηκε την Τρίτη, οι αστυνομικοί ακολουθούσαν τον άνδρα ο οποίος επιχειρούσε να γλυτώσει ύστερα από ρίψη πετρών εναντίον τους. Στη συνέχεια ο μετανάστης σταμάτησε και σήκωσε ψηλά τα χέρια του καθώς οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και τον δολοφόνησαν στη μέση του δρόμου.

  2. Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Μπαρίς Μπαλ από τον εισαγγελέα, ενώ θα οριστεί δικάσιμος εντός 40 ημερών για να δικαστεί από το Συμβούλιο Εφετών. Σημειώνεται ότι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή μετά την ενεργοποίηση εντάλματος της Ιντερπόλ, προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία.

 

Κοινωνικά

  1. Το βράδυ της Τετάρτης, ένας μετανάστης αυτοκτόνησε στα κρατητήρια της διεύθυνσης αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΘ, που επιβεβαιώνει την πληροφορία, έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και κρινόταν απαραίτητες οι επισκέψεις του σε ψυχίατρο, αλλά όχι και η νοσηλεία του.

  2. Εξέγερση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Αφορμή στάθηκε η αυτοκτονία ενός κρατουμένου στο στρατόπεδο, μετά την παράταση φυλάκισής του. Να σημειωθεί πώς λίγες μόλις μέρες πριν, διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη κρατούμενου μετανάστη στην Αμυγδαλέζα, λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης. Έκτακτο κάλεσμα για συγκέντρωση, Σάββατο πρωί στην Αμυγδαλέζα.

  3. Το πρωί της Παρασκευής, μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων έκαναν παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, ζητώντας τη διαγραφή των προστίμων και δωρεάν μετακινήσεις.