Δελτίο αντιπληροφόρησης (28-1-2015)

Download here! - Downloads: 288 - Plays: 215

 

Εργατικά

1) Παρέμβαση στην pizza panda στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη από 80 άτομα ενάντια στις 2 απολύσεις διανομέων. Οι διανομείς απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν πως παρέλαβαν δώρο Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, αφού ποτέ δεν τους καταβλήθηκαν.

2) Συγκέντρωση- διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ενάντια στις 7 νέες απολύσεις από την εταιρεία «CHIPITA», στη Φθιώτιδα. Δεν είναι οι πρώτες απολύσεις της εργοδοσίας καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε δεκάδες το περασμένο διάστημα.

3) Στα δικαστήρια σέρνει η εργοδοσία των Πράκτικερ συνδικαλιστές για τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στη Λάρισα, στις 3 Νοέμβρη 2013. Στις 4 Φλεβάρη, θα δικαστούν 4 συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων και άλλοι, γιατί συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα του Πράκτικερ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

4) Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Χίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, για τα πολλά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εργαζόμενοι και ασθενείς. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, 400 περίπου ασθενείς δεν κατέβαλαν το πεντάευρω χαράτσι, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη της διαμαρτυρίας από γιατρούς και νοσηλευτές των εξωτερικών ιατρείων, οι οποίοι αντιστάθηκαν στις πιέσεις της Διοίκησης «να εφαρμόσουν το νόμο».

 

Καταστολή

1) Την Παρασκευή ο Μπαρίς Μπαλ, εδώ και είκοσι χρόνια πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία , εκλήθη "δια υπόθεσίν του" στο Α.Τ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου του γνωστοποιήθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα της Ιντερπόλ εναντίον του. Από εκεί μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη 27/01 που το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεσή του.

2) Το Σάββατο το πρωί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης με αντιεκλογικό περιεχόμενο από ομάδα 15 συντρόφων στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε εξακρίβωση στοιχείων από αστυνομικές δυνάμεις. Μετά από διαπληκτισμούς, συγκεντρώθηκαν δυνάμεις όλων των σωμάτων που περικύκλωσαν τους συντρόφους και προέβησαν σε 2 προσαγωγές. Καλέστηκε άμεσα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Α.Τ. Τρικάλων και οι σύντροφοι αφέθηκαν.