Δελτίο αντιπληροφόρησης (12-1-2015)

Download here! - Downloads: 158 - Plays: 52

Κοινωνικά

 
Το Σάββατο κάτοικοι της περιοχής γύρω από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, έχτισαν τοίχο πάνω στο δρόμο της εισόδου του εργοταξίου ώστε να εμποδίζεται η είσοδος των οχημάτων. Παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο σημείο με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας.
 
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Σύρων προσφύγων και αλληλέγγυων μπροστά από το υπουργείο δημόσιας τάξης και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διευθύντρια της υπηρεσίας ασύλου. Ενάμιση μήνα μετά την αρχή της διαμαρτυρίας των Σύρων προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος, οι εκπρόσωποι του κράτους συνεχίζουν να δίνουν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για ταχεία κίνηση των διαδικασιών παροχής ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων. Όσοι από του Σύρους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με τη χρηματοδότηση του κράτους, δεν έχουν διασφαλισμένη σίτιση λόγω "μη ύπαρξης πόρων" ενώ πολλοί φιλοξενούνται σε κατηλειμμένους χώρους και στέκια με στήριξη αλληλέγγυων και συλλογικοτήτων.
 
Η διοίκηση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να κριθούν άκυρες οι διατάξεις του νόμου που αποχαρακτηρίζουν από δασικές εκτάσεις 6 στρέμματα του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και τα εντάσσουν στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης. Οι διατάξεις είναι κατ' επέκτασην προς όφελος του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που φιλοδοξούσε να χτίσει γήπεδο και εμπορικό κέντρο. Κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι που είχαν ξεκινήσει αγώνα ενάντια στο χτίσιμο του εμπορικού από την περασμένη άνοιξη, είχαν βρει και την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση του δήμου αρχικά απέναντί τους. Ωστόσο κάτω από κινηματική πίεση η τρέχουσα διοίκηση αποφάσισε να κινηθεί υπέρ της προστασίας του ελεύθερου χώρου του άλσους.

Καλέσματα

 

 

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τη δίκη του ρατσιστή πιστολέρο του Ωραιόκαστρου, τη Δευτέρα στις 12.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 

Κάλεσμα στο δικαστήριο των αγωνιστών από την Τουρκία, την Πέμπτη στις 9.00 στα δικαστήρια Μυτιλήνης, από  Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

 

Κάλεσμα για συστράτευση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ', την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, από κίνηση ''Συγγενείς-φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών''.