Δελτίο αντιπληροφόρησης (08-01-2015)

Download here! - Downloads: 318 - Plays: 40

Εργατικά

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωράει τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «κακές πληρωμές»  της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014.

 

Καμία δίωξη των 7 συλληφθέντων της περιφρούρηση στο βιβλιοπωλείο Ιανός και της συγκέντρωση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως Δεκεμβρίου. Συγκέντρωση αλληλεγγύης την παρασκευή στα δικαστήρια Ευελπίδων.

 

 

Καταστολή

Την παραμονή πρωτοχρονιάς αφέθηκαν ελεύθεροι οι 24 από τους 25 προφυλακισμένους μετανάστες, που αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν στην εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, τον Αύγουστο του 2013. Οι μετανάστες είναι πλέον ελεύθεροι, όχι βέβαια απόλυτα καθώς στους περισσότερους από αυτούς έχει επιδοθεί έγγραφο που απαιτεί την αποχώρηση τους από τη χώρα εντός 30 ημερών.

 

Ο  Αγρός, το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο Τρίτση δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης φασιστική εμπρηστική επίθεση. Στην κατάληψη βρέθηκαν άμεσα σύντροφοι και συντρόφισσες αλλά και πολλοί αλληλέγυοι/ες , ενώ οι ζημιές είναι περιορισμένες.

 

Μετά από δράση του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο, την Τετάρτη, προσήχθησαν από τα Προπύλαια 25-30 σύντροφοι και συντρόφισσες. Οι αστυνομικοί με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σταμάτησαν τους συντρόφους και αφού τους «έγδυσαν» σε δημόσια θέα κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, σύμφωνα με συνήγορο τους, τους φωτογράφιζαν χασκογελόντας με τα προσωπικά κινητά τους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε κλούβα με την οποία μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Από τις 30 Δεκέμβρη μέχρι και τις 3 Γενάρη επιβεβαιώθηκαν πάνω από 10 μεταγωγές κυρίως πολιτικών κρατουμένων, στις καινούριες φυλακές τύπου Γ εγκαινιάζοντας έτσι την λειτουργία τους. 

 

 

Εκπαίδεση

Το υπουργείο παιδείας περιέκοψε για δεύτερη φορά το μισθό 85 εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα χωρίς όμως να τους απολύει.Η πρώτη διακοπή είχε γίνει πέρυσι στις 22/3 και κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso και το ψευδοσωματείο εργαζομένων που αυτή έφτιαξε,οι οποίοι με αγωγές επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τις εσωτερικές διαδικασίες του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

 

 

Καλέσματα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κυριακάτικης απεργίας την Παρασκευή στις 9 το πρωί, από  Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, Πανελλήνιο Σωματείο εργαζομένων Wind, Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου και Σύλλογο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.

 

Συγκέντρωση για Νίκο Τεμπονέρα, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα σχολεία Τεμπονέρα στην Πάτρα, από  Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ολική άρνηση στράτευσης, το Σάββατο στις 11 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα και Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης.

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στο ταχυφαγείο Gamato, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γαρδένιας, από Συνέλευση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Gamato. 

Μικροφωνική ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στον Κεραμεικό.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική τρομοκρατία σε βάρος απεργών, την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία δημαρχείου στον Ασπρόπυργο, από Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή και Επιτροπή Εργαζομένων Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ.