Δελτίο αντιπληροφόρησης (23-12-2014)

Download here! - Downloads: 148 - Plays: 66

Καταστολή

 

Την πέμπτη 18 δεκέμβρη δικαστήκανε οι 8 σύντροφοι που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης villa amalias, το δεκέμβρη του 2012. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 8 Γενάρη 2016 λόγω της αποχής δικηγόρων.

Απαλλάχθηκαν ομόφωνα από τις κατηγορίες οι 65 μετανάστες για την εξέγερση της Αμυγδαλέζας μετά από απόφαση του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου. Απορριπτική ήταν η απόφαση σε αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης για αποζημίωση των προφυλακισμένων μεταναστών.

 

Κοινωνικά

 

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης στην πλατεία Συντάγματος, Σύροι μετανάστες αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω προσωπικά αντικείμενα και επίσημα έγγραφα, αφού δεν τους επετράπη να περισυλλέξουν τίποτα από ό,τι είχαν μαζί τους. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς χαρτιά, να κριθούν μη ταυτοποιήσιμοι και να τους επιδοθεί ειδοποίηση εγκατάλειψης της χώρας μέσα σε 30 μέρες. Αυτή τη στιγμή έχουν βρει πρόχειρα προσωρινά καταλύματα σε αλληλέγγυους χώρους και σε ξενοδοχεία που έχει παράσχει ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο εσωτερικών για μερικές μέρες.

 

Καλέσματα

 

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ, την Τρίτη και Τετάρτη, στις 10.00, στη ΔΕΗ Δυτικών 26ης Οκτωβρίου 28, από Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκη).

Αντικατασταλτική μικροφωνική, την Τετάρτη, στις 19.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Τρίκαλα).