Δελτίο Αντιπληροφόρησης (02-12-2014)

Download here! - Downloads: 173 - Plays: 611

Εργατικά

1) Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί με αφορμή πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – δανειστών επανέρχεται η εφαρμογή της εργαλειοθήκης (toolkit) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει τη φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

2) Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 8 έως τις 12 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο προσχέδιο της σύμβασης εργασίας που ο Οργανισμός και το υπουργείο Υγείας έθεσε υπόψη της Ένωσης Ιατρών-ΕΟΠΥΥ προς υπογραφή.

 

Καταστολή

1) Συνεχίζει για 22η μέρα την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός ζητώντας της εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Οι υπουργοί παιδείας και δικαιοσύνης σε δηλώσεις τους, πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλον κάνοντας παιχνίδι εντυπώσεων για το ποιος θα κρατήσει την πιο "ανθρωπιστική" και "πολιτικά ορθή" στάση ενώ ο Ρωμανός νοσηλεύεται στο Γεννηματά με την υγεία του σε κρίσιμη κατάσταση.

2) Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Γιάννης Μιχαηλίδη που νοσηλεύεται στο Τζάνειο εδώ και μερικές μέρες ενώ διανύει την 16η μέρα απεργίας πείνας. Εις ένδειξη αλληλεγγύης προς το αίτημα του συντρόφου Νίκου Ρωμανού ξεκίνησαν από την 1 Δεκέμβρη την απεργία πείνας και οι Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος.

3) Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι έγκλειστοι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Αμυγδαλέζα και Παρανέστι, αφού πολλοί από αυτούς παραμένουν κρατούμενοι πολλούς μήνες πέραν της προβλεπόμενης -από την ελληνική νομοθεσία- κράτησης.

4) Τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 το πρωί, έχει οριστεί δικάσιμος του Θοδωρή Σίψα που κατηγορείται για την υπόθεση της Marfin το 2010.

5) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έχει οριστεί η δίκη των Μποτζατζή, Νικολάου, Συριανού και Χάλαζα.

6) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη έχει οριστεί η συνέχιση της δίκης των εξεγερμένων της Αμυγδαλέζας με συνέχιση των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας.

7) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη συνεχίζεται, μετά από προηγούμενη διακοπή, το δικαστήριο του Μάριου Ζέρβα στο Α' Τριμέλες εφετείο κακουργημάτων στις 9 το πρωί.

 

Εκπαίδευση

1) Οι σχολικοί φύλακες από τη Βέροια, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έξω από τον χώρο εκδήλωσης που θα μιλούσε διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες απολύσεις τους.
2) Η προγραμματισμένη εκδρομή του τμήματος χημικών μηχανικών ΑΠΘ στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» ματαιώθηκε ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου και με τις παρεμβάσεις του συντονιστικού δράσεων των φοιτητών.
3) Με διάταξη που πέρασε με υπογραφή Λοβέρδου εξισώνονται τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
4) Πολλοί μαθητές του Μουσικού σχολείου Πυλαίας και του Μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης αδυνατούν να προσέλθουν στις τάξεις τους λόγω του ότι 2,5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καταργούνται τα δρομολόγια των μισθωμένων λεωφορείων επειδή παραιτήθηκε η ανάδοχος.
5) Κρυφτό παίζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ καθότι ενώ ανακοίνωνε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί στη Θέρμη, στην πραγματικότητα γινόταν διαδικτυακά και εν μέρει στο κτίριο του Παιδαγωγικού ώστε να αποφύγει τους ''ενοχλητικούς'' -κατά αυτήν- φοιτητές που θέλουν να έχουν λόγο στα θέματα που τους αφορούν.

 

Καλέσματα

1) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα, την Τρίτη στις 9.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από Συνέλευση No Lager.

2) Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη, την Τρίτη στις 11.00 στα δικαστήρια Λάρισας, από Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης και Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

3) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη στις 5 το απόγευμα στο Πάρκο ΟΤΕ στη Σπάρτη, από αλληλέγγυους/ες.

4)Πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, από Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και Αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο.

5) Πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας Ρωμανό και Μιχαηλίδη, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης καθώς και στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο και την Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα.

6) Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο Παράρτημα Κορίνθου και Αράτου (Πάτρα), από Συνέλευση Αλληλεγγύης.

7) Συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

8) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

9) Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.

10) Διαδήλωση μνήμης και αγώνα, την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στο πάρκο στη γωνία Γρηγορίου Κολωνιάρη & Αγίων Πάντων, από Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

11) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο, από Αναρχικούς/Αντιεξουσιαστές Αργολίδας.

12) Παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας, από συντονισμό συλλογικοτήτων.

13) Μαθητική πορεία, την Τετάρτη στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, από Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου.

14) Μικροφωνική ενάντια στις ομοφοβικές και τρανσοφοβικές επιθέσεις, την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, από Μωβ Καφενείο.

15) Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Καλλιθέας Άνω Πόλη, από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό.

16) Συγκέντρωση αλληλλεγγύης στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, την Πέμπτη στις 10.30 στις φυλακές Κορυδαλλού, από Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ.

17) Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια σε κάθε ομοφοβική-τρανσφοβική επίθεση, την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στην Καμάρα, από Good As You(th), Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Αντιφασιστικός πυρήνας Θεσσαλονίκης – ACT και ΕΕΚ Θεσσαλονίκης.

18) Πορεία ενάντια σε κάθε ομοφοβική-τρανσφοβική επίθεση, την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα στο δημαρχείο Πυλαίας, από Good As You(th), Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Αντιφασιστικός πυρήνας Θεσσαλονίκης – ACT και ΕΕΚ Θεσσαλονίκης.

19) Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό Αιγάλεω), από Κατάληψη Σινιάλο.