Δελτίο Αντιπληροφόρησης 29-11-2014

Download here! - Downloads: 169 - Plays: 59

καταστολή

 

1) Μετά από 30 μέρες, διέκοψε την απεργία πείνας ο Ηρακλής Κωστάρης. Σύμφωνα με δική του δήλωση οι λόγοι που υπαγόρευσαν αυτήν την απόφαση ήταν η βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, οι απαράδεκτα ασφυκτικές συνθήκες κράτησής του στον θάλαμο νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό και η απόρριψη του αιτήματός του για μεταφορά στις φυλακές ανοιχτού τύπου.Να σημειωθεί ότι η μεταφορά σε φυλακές ανοιχτού τύπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Ο ίδιος δηλώνει αλληλεγγύη στους υπόλοιπους απεργούς πείνας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκ νέου απεργία πείνας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο "νοσοκομείο" των φυλακών κορυδαλλού, όπως ζήτησε ο ίδιος, για να αποφύγει το σιδερόφρακτο, 2Χ2 κελί στο οποίο νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό και την συνεχή παρακολούθηση της αστυνομίας.

 

2) Στο νοσοκομείο Γεννηματά βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ενώ οι γιατροί ενημερώνουν για τρομακτικές τιμές δεικτών του μεταβολισμού του που απειλούν άμεσα βασικές σωματικές λειτουργίες και την ίδια του τη ζωή. Ο Ρωμανός αρνείται την υποχρεωτική σίτιση και καταναλώνει μόνο νερό χωρίς να παίρνει ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική αγωγή με ορό. Την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής του ενάντια στην απορριπτική απόφαση για τις εκπαιδευτικές του άδειες ωστόσο η εκδίκαση αναβλήθηκε. Το βράδυ της ίδιας μέρα έγινε έκτακτο κάλεσμα αλληλεγγύης στις 11  έξω απ' το νοσοκομείο Γεννηματά.

 

3) Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική παρέμβαση και ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Κωστάρη και Ρωμανού, η διεύθυνση των φυλακών δεν ανακοινώνει σε ποιο νοσηλευτικό ίδρυμα μεταφέρθηκε.

 

4) Την Παρασκευή ξεκίνησε στις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού το τρομοδικείο των: Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου, Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκου Ρωμανού, Φοίβου Χαρίση, Αργύρη Ντάλιου, Κώστα Σακκά και  Γεράσιμο Τσάκαλου. Στο δικαστήριο εξετάζονται δύο βουλεύματα, το ένα αφορά 5 εμπρησμούς και 4 ληστείες τραπεζών και το άλλο 3 βομβιστικές επιθέσεις.

 

5) Τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 πμ, έχει οριστεί δικάσιμος του Θοδωρή Σίψα που κατηγορείται για την υπόθεση της Marfin το 2010. 

 

6) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έχει οριστεί η δίκη των Μποτζατζή, Νικολάου, Συριανού και Χάλαζα

 

7) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη έχει οριστεί η συνέχιση της δίκης των εξεγερμένων της Αμυγδαλέζας με συνέχιση των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας

 

8 ) Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη συνεχίζεται μετά από προηγούμενη διακοπή το δικαστήριο του Μάριου Ζέρβα στο Α' ριμελές εφετείο κακουργημάτων, στις 9 το πρωί

 

 

Κοινωνικά

 

1) Εννιά Σύροι πρόσφυγες απεργοί πείνας διακομίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο, με λιποθυμικά επεισόδια και απώλεια αισθήσεων. Υπενθυμίζεται πως περίπου 200 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, παραμένουν από τις 19 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα ζητώντας να τους δοθεί άσυλο, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κλιμακώνοντας τη διαμαρτυρία τους ορισμένοι ξεκίνησαν απεργία πείνας. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Σύνταγμα για την προώθηση των αιτημάτων τους.

 

2) Την Τετάρτη 26 Νοέμβρη ξεκίνησαν απεργία πείνας 75 από τους 600 μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι Δράμας με μοναδικό αίτημα την ελευθερία τους. Πολλοί από τους μετανάστες κρατούμενους έχουν ξεπεράσει το όριο του 18μηνου που προβλέπεται από την ελληνική αστική νομοθεσία ως επιτρεπόμενος χρόνος κράτησης χωρίς δίκη. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην απεργία πείνας των 1000 μεταναστών κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας εδώ και δυο βδομάδες.

 

 

Εργατικά

 

1) Στους δρόμους βρέθηκαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργία.Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις.

 

2) Να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί «με γνώση των συνεπειών του νόμου» εξανάγκασε εργαζόμενη η αλυσίδα καφέ «Μikel», σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. 

 

3) Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και τρεις εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις, οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές εταιρείες της (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, καθώς και η επίταξη των χρήσεων των ακινήτων και κινητών της ΔΕΗ.

 

 

Καλέσματα

 

1) Πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, το Σάββατο, στις 12.00, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου Βόλου, από Συνέλευση Αναρχικών για την Αλληλεγγύη Εντός και Εκτός των Τειχών.

 

2) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Θοδωρή Σίψα, το Σάββατο, στις στις 12.00, στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ιωάννινα), από Συνέλευση αλληλεγγύης στο Θοδωρή Σίψα (Γιάννενα).

 

3) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα, το Σάββατο, στις 12.00, στο Σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, από Συνέλευση αλληλεγγύης στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα.

 

4) Τοπική πορεία ενάντια στην πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Κυριακή, στις 12.00, στο Μετρό Αργυρούπολης, από Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό.

 

5) Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Κυριακή, στη 13.00, στην Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου (Χαλάνδρι), από Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου.

 

6) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Σύριους πρόσφυγες & συνέλευση, την Κυριακή, στις 16.00, στην Πλατεία Συντάγματος, από Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό & Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύριους πρόσφυγες.

 

7) Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης, την Κυριακή, στις 16.00, στα Προπύλαια, από Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

 

8 ) Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Κυριακή, στις 17.00, στον Σταθμό Μετρό Εθνική Άμυνα, από Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

 

9) Μικροφωνική αλληλεγγύης στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα, τη Δευτέρα, στις 12.00, στην Ναυαρίνου με Τσιμισκή, από Κατάληψη Terra Incognita, Πυρανθός αναρχική Ομάδα Θεσσαλονίκης.