Δελτίο αντιπληροφόρησης (21-11-2014)

Download here! - Downloads: 116 - Plays: 10

 

Εργατικά

Κοινωνικά

Καταστολή

1) Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε πορεία στο ΑΠΘ ενάντια στην καταστολή εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Η πορεία καλέστηκε από  15 συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός του πανεπιστημίου,  μεταξύ τους και ο 1431am.
 

2) Τον 26ο μήνα κράτησής τους διανύουν οι 3.000 μετανάστες-κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα. Μιλούν για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, για υποσιτισμό και απουσία ιατρικής περίθαλψης. Η επικοινωνία με τους οικείους τους απαγορεύεται καθώς και η είσοδος δημοσιογράφων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι ένστολοι φασίστες-ανθρωποφύλακες απευθύνονται στους κρατούμενους με  βρισιές, απειλές και ξύλο. Πριν 6 μέρες δύο από τους κρατούμενους προστέθηκαν στους συνολικά τέσσερις που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αμυγδαλέζα. Αυτή τη στιγμή χίλιοι κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Στη δίκη των 65 εξεγερμένων κρατουμένων στο Β' μεικτό ορκωτό, οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας αποδεικνύονται αντιφατικές και πλήττουν ξεκάθαρα την εγκυρότητα του κατηγορητηρίου. Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται ενώ δεν έχουν καταθέσει ακόμη οι μάρτυρες υπεράσπισης.

3) Κυλιόμενη απεργία πείνας ξεκίνησαν οι συλληφθέντες της ληστείας του Βελβεντού. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη και το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού. Σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει και ο Γιάννης Μιχαηλίδης από τις 17 Νοεμβρίου. Αίτημα των απεργών πείνας είναι η αναγνώριση στο Ρωμανό των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται, όχι σαν αυτοσκοπός, αλλά στα πλαίσια εναντίωσης σε μια ακόμη πτυχή της στοχοποίησης και υποτίμησης της ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτικών κρατουμένων.

4) Σε απεργία πείνας βρίσκεται από τις 29 Οκτώβρη ο Ηρακλής Κωστάρης, κρατούμενος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, ζητώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που του έκοψαν αναίτια.

5) Στις 27 Οκτώβρη κατατέθηκε στο συμβούλιο της επικρατείας προσφυγή συγγενών και φίλων πολιτικών κρατούμενων ενάντια στον νόμο 4.274 για τις φυλακές τύπου Γ. Στα πλαίσια της προσφυγής ζητείται και το άμεσο πάγωμα των μεταγωγών στο Δομοκό. Την Πέμπτη στη 1:00 το μεσημέρι, οικείοι των κρατουμένων διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για προπαγάνδιση του θέματος.

6) Η πορεία της 17 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη έμεινε ακίνητη για περίπου μια ώρα στην οδό Τσιμισκή απαιτώντας την απομάκρυνση των ΜΑΤ. Η αστυνομία αποχώρησε από το "κορδόνι" αλλά επανεμφανίστηκε στα έργα της πεζοδρόμησης στη γωνία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, όπου η πορεία τους ξεκαθάρισε ότι είναι ανεπιθύμητοι.

7) Βαριά επίθεση δέχτηκε η πορεία της 17 Νοέμβρη στην Αθήνα με δεκάδες προσαγωγές, συλλήψεις, χημικά και ξύλο. ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά δεκάδες και στην πλατεία Εξαρχείων όπου και κυκλοφορούσαν προκλητικά μέχρι αργά το βράδυ πετώντας κρότου λάμψης.

Εκπαίδευση

1) Αντιδράσεις των φοιτητών πυροδότησε η πρόταση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται αποφάσεις μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, διαδικασία που μέχρι τώρα γινόταν μέσα από γενικές συνελεύσεις. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η υιοθέτηση του μέτρου θα οδηγήσει στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, των γενικών συνελεύσεων και του διαλόγου εντός των πανεπιστημίων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησαν σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, του Οικονομικού Τμήματος και της Νομικής Σχολής. Επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Πρυτανείας.
Η Πρυτανεία αμυνόμενη μπροστά στις αντιδράσεις απέναντι στην πρότασή της, διευκρινίζει ότι δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, παίζοντας με τη λογικής μας.

Καλέσματα

1) Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό έξω από  το κτίριο της κατάληψης terra incognita στη Θεσσαλονικη,  την Παρασκευή στις 8 το βράδυ και στο Κόρνερ στη Βέροια στις 7 το απόγευμα από αυτοδιαχειριζόμενο στέκι La Rage.

2) Διαμαρτυρία στην Ισπανική πρεσβεία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Αλφόν (υπόδικο διαδηλωτή στη Μαδρίτη), την Παρασκευή στην Αθήνα στις 6 το απόγευμα, από Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής.

3) Κάλεσμα αλληλεγγύης στην έγκυο εργαζόμενη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, την Παρασκευή στις 9 το πρωί στην επιθεώρηση εργασίας Ηρακλείου Κρήτης, από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου.
 

4) Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στο νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ, το Σάββατο στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι, από Επιτροπή δράσης δυτικών συνοικιών.

5) Συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους εξεγερμένους της Γαλλίας, το Σάββατο έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι, από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κοινότητας Προσφυγικών&Αλληλέγγυων και Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Εξεγερμένους της Γαλλίας.   

6) Συγκέντρωση – μικροφωνική για τη δολοφονία του Remi, το Σάββατο στο γαλλικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στις 12, από αλληλέγγυους-αλληλέγγυες.

7) Παγκρήτια πορεία ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, το Σάββατο στα λιοντάρια Ηρακλείου στις 12.30, από Συνέλευση Αναρχικών Ηρακλείου Ενάντια στις Φυλακές τύπου Γ    .

8) Συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων Άνω Πόλης το Σάββατο στις 5 το απόγευμα, από Κατάληψη Terra Incognita.

9) Πορεία στις Σκουριές με προσυγκεντρώσεις στο Χοροστάσι Μεγάλης Παναγίας και στην Ιερισσό, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, από Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αναχώρηση λεωφορείων από Θεσσαλονίκη, στις 8 το πρωί στην Καμάρα.