Δελτίο Αντιπληροφόρησης (07/11/2014)

Download here! - Downloads: 212 - Plays: 522

Εργατικά

Σε 24ωρη απεργία προχωρήσανε την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης ενάντια στη πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ιδιώτες.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχωρήσανε οι εργαζόμενοι στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου, οι οποίοι διεκδικούν τις οφειλόμενες αμοιβές από την εργοδότρια εταιρεία, καθώς και την ανανέωση συμβάσεων πέντε συναδέλφων τους, οι οποίοι απολύθηκαν. Οι μπάρες του σταθμού μείναν ανοικτές.

Στάση εργασίας και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη πραγματοποίησς ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενάντια σε διαθεσιμότητα και απούσεις.

Απεργία έκαναν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών, ενάντια στις ενέργειες του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που οδηγούν στην απόλυσή τους. Οι 22 εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση και το Βρεφοκομείο κινδυνεύει να κλείσει, αφού θα περάσει καιρός μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις.

Στάσεις εργασίας, κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Σισμανόγλειο» και πορεία πραγματοποιήσανε Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ», Παίδων Πεντέλης και «Σισμανόγλειου», με κύριο αίτημα να μην κλείσει το «Αμαλία Φλέμινγκ».

Κοινωνικά

Την Τετάρτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου, δύο μετανάστες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι 24 μήνες, αυτοτραυματίστηκαν κόβοντας με ξυραφάκια το σώμα τους. Από εκείνη την ώρα βρίσκονται στο νοσοκομείο και δεν υπάρχουν νέα τους.

 

 

Συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στις Βρυξέλλες κατά των πολιτικών λιτότητας, που προωθεί η νέα κυβέρνηση. Η αστυνομία έκανε χρήση νερού και δακρυγόνων με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με φόντο το κύμα καταλήψεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα σε σχολεία. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για το «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων, ενώ μαζί τους βρέθηκαν  καθηγητές, οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

 

Καταστολή

 

Συνεχίζοντας το σερί των τελευταίων μηνών κατά των αυτοοργανωμένων ραδιοφώνων, στο στόχαστρο της καταστολής μπήκε και ο 1431am. Ανάμεσα στα χαράματα και στο πρωί της Τετάρτης, οι πανεπιστημιακές αρχές κατέβασαν την, εδώ και μια διετία εκπέμπουσα, κεραία των FM και έκλεψαν τον πομπό της. Η επίσημη αιτιολογία από τις πρυτανικές αρχές είναι μια καταγγελία ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού προς την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομίων. Τα μηχανημάτα έχουν «κατασχεθεί» και βρίσκονται ακόμη στα χέρια των πρυτανικών αρχών για την ώρα, μιας και η επανάκτιση του εξοπλισμού είναι βασικό μέλημα του σταθμού. Δεν μας φιμώνουν, μας θυμώνουν

Συνελήφθησαν έξι άτομα την Τετάρτη στο 11ο δημοτικό σχολείο του Ευόσμου, κατά τη διάρκεια των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντιφασίστες φρόντισαν να δείξουν σε υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Χρισήςαβγής ότι είναι ανεπιθύμητοι στον χώρο. Ακολούθησαν προσαγωγές από την αστυνομία στους γύρω δρόμους που μετατράπηκαν σε συλλήψεις με υποδείξεις των χρισαβγητών. Οι συλληφθέντες πέρασαν από τον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωί και πήραν αναβολή για την ερχόμενη Πέμπη 13/11/14 στις 12:00

Εκπαίδευση

Υπό κατάληψη βρίσκεται η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ εδώ και δέκα μέρες με αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα απο συνελεύσεις. Οι φοιτητές καταγγέλλουν την Πρυτανεία του ΑΠΘ ότι με βάση την ανακοίνωση της χαρακτηρίζει ως "τρίτους" τους φοιτητές του ιδρύματος ενημερώνοντας τους ότι δεν μπορεί και δε θα συνεδριάσει με την παρουσία προσώπων που δεν ανήκουν στη νόμιμη σύνθεσή της. Θυμίζουμε ότι από φέτος η σύγκλητος συνεδριάζει κεκλισμένων των θυρών και με παρουσία μπράβων για να αποτραπεί η είσοδος σε φοιτητικούς συλλόγους που θέλουν να θέσουν ζητήματα που τους αφορούν άμεσα.

Στάση εργασίας και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου αποφάσισε σε γενική του συνέλευση ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Λίγο μετά έπεσε και η συγκεκριμένη σελίδα.

Την  Πέμπτη πραγματοποιηθήκανε κινητοποιήσεις από  μαθητές, καθηγητές και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στο "νέο σχολείο".

Καλέσματα

Συγκέντρωση – πορεία για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της ΒΑ Αττικής, την Παρασκευή, στις 10.00, Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ", από Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου "Αμαλία Φλέμιγκ", Σωματείο Εργαζομένων ΓΠΝΑ Σισμανόγλειο, Σωματείο Εργαζομένων Παίδων Πεντέλης.

Μαθητική πορεία ενάντια στο νέο σύστημα του νέου λυκείου, την Παρασκευή, στις 12.30, Πλατεία Ελευθερίας (Ηράκλειο Κρήτης).

Πανεργατικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή, στις 18.00, στην ΕΡΤ, από Μαθητές Anticapitalista, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤOpen, συντονισμός ενάντια σε κλεισίαματα διαθεσιμότητες ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες.

Πορεία ενάντια στην καταστολή, την Κυριακή, στις 16.00, στην Πρώην Βιβλιοθήκη Βαλβείου (Μεσολόγγι), από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου, Γκιλοτίνα-Συλλογικότητα της Αναρχικής Εφημερίδας, Αυτόνομη κίνηση Βαλβείου, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Αποθήκη"