Δελτίο αντιπληροφόρησης (31-10-2014)

Download here! - Downloads: 188 - Plays: 76

Εργατικά:

Σε πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρούν στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και στον λεγόμενο Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και COSCO

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα καλώντας σε απεργία την Κυριακή ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.Στη Θεσσαλονίκη ο συντονισμός δράσης καλεί σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή στις 10 π.μ.

 

Αντιμέτωποι με μπατσους βρέθηκαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εφαρμογή του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, που στόχο έχει τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι ΠΟΣΠΕΡΤ και Ertopen στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το απόγευμα της 7ης Νομεβρίου, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ.
 

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.


Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πέτυχαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της Χημικής Βιομηχανίας "SΚΟΤ ΑΕ" στη Μάνδρα Αττικής . Υπό το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων τους, η εργοδοσία αναγκάστηκε τελικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών – εργαζομένων για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας).

 

Εκπαίδευση:

Δεκάδες φοιτητές έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Αθηνών την Πέμπτη το πρωί προσπαθώντας να παρέμβουν για θεματα όπως αυτά της καθαριότητας, των διαγραφών, και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο . Η απάντηση του πρύτανη Φορτσάκη ήταν να διακόψει την συνεδρίαση ενώ όταν οι φοιτητές απαίτησαν να συνεχιστεί η διαδικασία εκείνος απείλησε με μηνύσεις και με επέμβαση των μπάτσων και στη συνέχεια αποχώρησε. Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πυροδοτήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να ασφαλίσουν το ιστορικό κτίριο των Προπυλαίων έπειτα από πληροφορίες ότι ομάδα φοιτητών σκόπευε να προχωρήσει σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία security.

 

Καταστολή:

Στις 24/10 πραγματοποιηθηκε στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου δίκη για αντιφασίστες συντρόφους. Το συμβάν είχε λάβει χώρα την άνοιξη του 2012 όταν οι "κατηγορούμενοι" πρόγγιξαν τουςτότε υποψήφιους βουλευτές της χρυσής αυγής , Λεωνίδα Σταθόπουλο και Κωνσταντίνο Ντάικο γιατί έσκιζαν αναρχικές/αντιεξουσιαστικές αφίσες στο κέντρο της πόλης.Η απόφαση ήταν απαλλακτική καθώς οι φασίστες δεν είχαν πληρώσει τα παράβολα της μήνυσης και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στο δικαστήριο συγκεντρώθηκαν 30 περίπου αλληλέγγυοι όπως και αστυνομικές δυνάμεις.

Δύο σύντροφοι συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι την Τετάρτη. Οι δύο ασφαλήτες επιτέθηκαν άγρια στα παιδιά την ώρα που αναρτούσαν πανό.
Ακολούθησε διπλή επίθεση από αλληλέγγυους στο αστυνομικό τμήμα και σπάσιμο περιπολικώνκαι το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Μεσολογγίου
 

Δίκη για το σχέδιο Φοίνικας – 18η & 19η συνεδρίαση, Παρασκευή κ Τετάρτη 29/10/14
Και οι δύο συνεδριάσεις διακόπηκαν
η πρώτη επειδή ο πολιτικός κρατούμενος Ανδρέας Τσαβδαρίδης ήταν κατηγορούμενος στο στρατοδικείο για ανυποταξία
και η δεύτερη επειδή ο πολιτκός κρατούμενος Παναγιώτης Αργυρού είχε κληθεί στον ανακριτή.
Παλιότερα, στη 10η συνεδρίαση, είχε αποφασιστεί πλειοψηφικά 2 προς 1, οι συνεδριάσεις της Τετάρτης να αρχίζουν στις 11
για να μην εμποδίζουν το επισκεπτήριο των κρατούμενων.
Ωστόσο η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα επανήλθε στην πρόταση της ίδιας και του προέδρου, Βασίλη Μπάση,
και πρότεινε έναρξη των συνεδριάσεων στις 9.30, υποστηρίζοντας οτι μετά από συνεννόηση με τη διευθύντρια των φυλακών κορυδαλλού,
το επισκεπτήριο της Τετάρτης μπορεί να γίνεται το απόγευμα κάποιας άλλης μέρας.
Το τρομοδικείο αδιαφόρησε για τις αντιδράσεις των πολιτκών κρατούμενων και των συνηγόρων τους και υιοθέτησε την πρόταση.
Να σημειωθεί ότι στις 18/1/15 λήγει το 18μηνο του Σπύρου Μάνδηλα και Ανδρέα Τσαβδαρίδη.

 

Καλέσματα

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συλληφθέντες συντρόφους, την Παρασκευή, στις 9.00, Δικαστήρια Ευελπίδων, από αλληλέγγυους/ες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τα διόδια, την Παρασκευή, στις 10.00, στα Δικαστήρια Λάρισας, από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων.

Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Αμυγδαλέζας, την Παρασκευή, στις 18.00, στην πλατεία Βικτωρίας, από Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη, από τις γειτονιές Άγιο Νικόλα Πατήσια Κυψέλη, Συνέλευση No Lager, Συνέλευση Αντίστροφη Μέτρηση.

Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 65 μετανάστες της Αμυγδαλέζας, την Παρασκευή, στις 18.00, στο παράρτημα Κορίνθου και Αράτου (Πάτρα), από Συνέλευση ενάντια στο φασισμό (κρατικό, παρακρατικό και κοινωνικό).

Μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες, την Παρασκευή, στις 18.00, στην Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία), από Antifa i, Αντιφασιστική δράση.

Διαδήλωση για τους μετανάστες της εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα, το Σάββατο, στις 12.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από Φάμπρικα Υφανέτ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Συνέλευση No Lager Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Αμυγδαλέζας, το Σάββατο, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, από Vogliamo Tutto e per Tutti.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κούρδους αγωνιστές, το Σάββατο, στις 13.00, στην πλατεία Λιονταριών (Ηράκλειο), από αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, το Σάββατο, στις 17.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, από Αντιφασιστες/αντιφασιστριες, ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).

Αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο, στις 17.30, στο σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι, από Κατάληψη έπαυλης Κουβέλου, Σε τροχιά σύγκρουσης, Αντιφασιστες/αντιφασιστριες, αναρχική ομάδα Αμαρουσίου.

Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την Κυριακή, στις 10.00, στο Hondos Center Νέας Σμύρνης, από Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.

Απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την Κυριακή, στις 11.00, στα Γραφεία ΟΛΜΕ, από Υδραγωγείο Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας, Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.