Δελτίο Αντιπληροφόρησης (24-10-2014)

Download here! - Downloads: 123 - Plays: 22

Εργατικά

1) Αρχαιολόγοι πραγματοποιήσανε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

2) Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τετράωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για την Πέμπτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προσφυγή κατά της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατέθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

 

3) Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό εις βάρος τους μετά από 16 μήνες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία εγγύηση για λύση του προβλήματος. Ζητούν να μην απολυθεί κάνεις και να επανέλθουν οι τρεις ειδικότητες που καταργήθηκαν από την τεχνική εκπαίδευση.

 

4) Απεργούν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στη «Forthnet». Διεκδικούν μεταξύ άλλων να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.

 

5) Την άρση της διαθεσιμότητας 35 συναδέλφων τους, την επαναπρόσληψη άλλων 5 που απολύθηκαν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας και την επαναφορά όλων στις θέσεις τους, απαιτούν οι υπάλληλοι του υπουργείου τουρισμού. Από τους 35 που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι 6 μπήκαν στο καθεστώς αυτό με το πρόσχημα ότι η ειδικότητά τους θα καταργηθεί ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ και οι 5 που απολύθηκαν τον περασμένο Μάη, δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι απολύσεις τους είναι παράνομες και καταχρηστικές.

 

Κοινωνικά

1) Εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του "Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια". Στην διαδήλωση συμμετείχαν εργατικοί σύλλογοι, σωματεία βάσης, εργατικές συνελεύσεις και συλλογικότητες, καθώς και συνελεύσεις γειτονιάς. Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 2 Νοέμβρη, για την οποία έχει κηρυχτεί πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

2) Συνεχίστηκε την Τετάρτη η ένταση μεταξύ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φορτσάκη και των φοιτητών, οι οποίοι μπήκαν στο γραφείο του και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για τον έλεγχο εισόδου που προωθεί η διοίκηση του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές ανέφεραν πως είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρύτανη, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Εν τω μεταξύ διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν ολοήμερες κινητοποιήσεις από φοιτητές και διοικητικούς υπάλληλους.

 

Καταστολή

1) Συνελήφθη την Πέμπτη η Στέλλα Αντωνίου στη Δημητσάνα από 5 άτομα της αντιτρομοκρατικής, για δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων με δικαιολογία σύλληψης την παραβίαση διαμονής της στην Αθήνα, "κατηγορία" για την οποία είχε αθωωθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησαν βίαια να της αποσπάσουν δείγμα DNA μετά την άρνησή της να το παραχωρήσει, ενώ προσήχθη και φίλη-συντρόφισσα που ήταν μαζί της. Η Στέλλα Αντωνίου θα περάσει αυτόφωρο την Παρασκευή στα δικαστήρια Τριπόλεως.

 

Καλέσματα

1) Kάλεσμα για το δικαστήριο τριών αντιφασιστών την Παρασκευή στις 9:00 στα δικαστήρια Αγρινίου, από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου και την κατάληψη Apertus.

2) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Στέλλα Αντωνίου την Παρασκευή στις 9:00 στα δικαστήρια Τριπόλεως.

3) Μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου Βόλου, από την συνέλευση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

4) Μικροφωνική ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας το Σάββατο στις 11.00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους από τον Συντονισμό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

5) Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις το Σάββατο στις 12.00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής, από τη διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη και αλληλέγγυους/ες.

6) Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ το Σάββατο στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου, από τη Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση.

7) Μικροφωνικη αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα το Σάββατο στις 12.00 στη διασταύρωση των οδών Ολυμπιάδος και Αθηνάς, από την Ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης.