Δελτίο Αντιπληροφόρησης (21-10-2014)

Download here! - Downloads: 192 - Plays: 61

Εργατικά

1.Σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλος, σε εκδήλωση του κόμματος. Η αστυνομική παρουσία στον χώρο ήταν μεγάλη.

2.Σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Wind, ενώ αρνείται να συζητήσει για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Όπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο των εργαζομένων της Wind, "η διοίκηση προχωρά το σχέδιο της μείωσης του εργασιακού κόστους με απολύσεις και με την άρνησή της για υπογραφή σύμβασης".

3.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής. To Σωματείο διεκδικεί την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων τριών συναδέλφων τους από το ξενοδοχείο "Διακονία", που ανήκει στο ίδρυμα «Γρηγόριος Παλαμάς» που υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

4.Εντελώς ξεκρέμαστοι μένουν οι τευτλοπαραγωγοί, που βλέπουν την παραγωγή τους να σαπίζει στα χωράφια, αφού μετά το κλείσιμο των δύο εργοστασίων ζάχαρης από την κυβέρνηση, στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, το μοναδικό εργοστάσιο που απέμεινε, αυτό στο Πλατύ, δεν μπορεί να απορροφήσει την παραγωγή τους.

5.Οι 50 περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου χημικών και απορρυπαντικών της «SKOT» στη Μάνδρα Αττικής πραγματοποιήσανε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και τη Δευτέρα  και εκ νέου γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Διεκδικούν μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας όταν η εργοδοσία έχει ήδη κάνει μείωση των μισθών από 15% έως 22%.

6.Σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή, προχωρήσανε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet – Netmed», μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Διεκδικώντας μεταξύ άλλων να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κσι να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

7.Απεργία πραγματοποιήσανε Σάββατο και Κυριακή οι μηχανοδηγοί τρένων στη Γερμανία απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας.

Κοινωνικά

1.Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, μια ακόμα από τις κεντρικές παρεμβάσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.Παράλληλα έγιναν μοιράσματα κειμένων και συζητήσεις με εργαζόμενους και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

2.Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής στη Λαική αγορά της Μανωλάδας. Έξι τουλάχιστον περιπολικά και συμβατικά υπηρεσιακά αυτοκίνητα βρίσκονταν εκεί και αστυνομικοί διενεργούσαν ελέγχους κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Ελλάδα, σε μετανάστες εργάτες γης που έτυχε να ψωνίζουν ή να περνούν από εκεί γύρω. Έγιναν 8 συλλήψεις μεταναστών εργατών καθώς και κάποιων Ρομά.

Καταστολή

1.Την Παρασκευή , απαγόρευσαν την τηλεφωνική παρέμβαση του Νίκου Μαζιώτη μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Ο πολιτικός κρατούμενος του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει τηλεφωνικά στην εκδήλωση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέτρου Κ*ΒΟΞ με θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση». Ωστόσο οι ανθρωποφύλακες της πτέρυγας όπου κρατείται, απαγορεύσαν κατι τέτοιο, με πρόσχημα τεχνικό πρόβλημα των τηλεφωνικών γραμμών. Ο ίδιος και άλλοι κρατούμενοι που ήταν μαζί του για να ζητήσουν εξηγήσεις, δέχθηκαν απειλές από αρχιφύλακα της πτέρυγας. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 31 Οκτώβρη στο Αμφ. Γκίνη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

2.Δίκη για το σχέδιο Φοίνικας. Την Παρασκευή το δικαστηριο απέρριψε τη φωνοληψία των πρακτικών από τους παράγοντες της δίκης με δικά τους μέσα, παρά τα αιτήματα της υπεράσπισης. Επίσης απορρίφθηκε και το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του Ανδρέα Τσαβδαρίδη για εξαίρεσή της, απόφαση που δηλώνει την πρόθεση του δικαστηρίου να υποβαθμίσει τον ρόλο της υπεράσπισης. Εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες και όλοι μίλησαν για αναφλεγόμενο και όχι εκρηκτικό μηχανισμό, που διαφέρει κατά πολύ απ αυτόν που περιέγραφε η αντιτρομοκρατική. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

3.Με παραβιάσεις των δικονομικών κανόνων για ακόμη μια φορά, συνεχίστηκε η 3η δίκη της ΣΠΦ την Πέμπτη. Ελλείψει ουσιαστικών στοιχείων, οι μάρτυρες κατηγορίας συνέχισαν τις τακτικές της παραποίησης γεγονότων και των άκυρων αναγνωρίσεων προσώπων. Η υπεράσπιση ζήτησε να μην δικαστούν οι πολιτικοί κρατούμενοι για τη δήλωση τους οτι είναι αναρχικοί, αλλά για την απλή οπλοκατοχή για την οποία "κατηγορούνται". Επίσης παρατήρησε την παραβίαση του δικαίου που υφίστανται όντας "κατηγορούμενοι" σε περισσότερες από μία δίκες ταυτόχρονα, γεγονός που επιτρέπει την πολλαπλή τιμώρησή τους για την ίδια κατηγορία. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Εκπαίδευση

1.Στο τμήμα οδηγήθηκαν 7 μαθητές και 2 γονείς που βρίσκονταν στο χώρο του πρώτου ΕΠΑΛ που τελούσε υπό κατάληψη. Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι γονείς συνελήφθησαν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

2.Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών ενάντια στο κλείσιμο (λοκ-αουτ) του πανεπιστημίου από το νέο πρύτανη Φορτσάκη, την πολιτική του ελέγχου με σεκιούριτι που θέλει να επιβάλλει και την καταστολή κάθε είδους διαμαρτυρίας με την συνεχή παρουσία ΜΑΤ.

Καλέσματα

1.Μικροφωνική σχετικά με την καταστολή του 105fm, τη Δευτέρα στις 10.00 στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, από το Ράδιο 105fm.

2.Κινητοποίηση για τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΚΠΑ, τη Δευτερα στις 12.00 στα Προπύλαια, από Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3.Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κούρδων, τη Δευτερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, από Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών.

4.Συντονισμός για την οργάνωση δράσεων για τον ΟΑΣΘ, τη Δευτερα στις 6.30 το απόγευμα στο Φυσικό του Α.Π.Θ, από το Συντονιστικό δράσεων για τον ΟΑΣΘ.

5.Κάλεσμα αλληλεγγύης στο δικαστήριο για την υπόθεση της εκκένωσης της κατάληψης Δέλτα, την Τρίτη στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Radio Revolt.

6.Μικροφωνική συγκέντρωση για την άμεση απελευθέρωση του Mustafa Lafci, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα, από πρωτοβουλία αληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία.

7.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στο μετρό στην πλατεία Συντάγματος, από Δικτύωση Αλληλεγγύης στη Παλαιστινιακή Αντίσταση.