Δελτίο Αντιπληροφόρησης (17-10-2014)

Download here! - Downloads: 123 - Plays: 27

Εκπαιδευση

1.Φοιτητές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στα Προπύλαια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διαγραφές των συμφοιτητών τους και στην πρόσληψη security στα πανεπιστήμια που αντικατέστησαν τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Οι φοιτητές κατήγγειλαν  την στάση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος έστειλε εναντίων τους τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες και επιτέθηκαν με χρήση χημικών και ξύλο. Με ανακοίνωσή της μάλιστα, η Πρυτανεία υπερασπίστηκε την πρακτική της, λέγοντας ότι οι πρυτανικές αρχές «ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την Αστυνομία για τον κίνδυνο κατάληψης της Πρυτανείας και την σκοπιμότητα αποτροπής της»
 
2.Υπό κατάληψη τέλεσε την Πέμπτη το κτήριο της διοίκησης και σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ζητήματα στέγασης και σίτισης.

3.Υπό κατάληψη τελεί το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, όπως και άλλες σχολές του πολυτεχνείου Βόλου, για την Πέμπτη και Παρασκευή με αίτημα την δωρεάν σίτιση και τις μη διαγραφές φοιτητών. Παράλληλα κατηλλημένη ειναι και η πρυτανία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τη Δευτέρα ως Παρασκευή με τα ίδια αιτήματα.

Καταστολή

1.Σε αργό θάνατο καταδίκασε τον Σάββα Ξηρό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, απορρίπτοντας την αίτησή του για κατ' οίκον νοσηλεία και στέλνοντάς τον πίσω στη φυλακή.

2.Αναβλήθηκε η δίκη του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Πολίτη καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας μάρτυρας του κατηγορητηρίου.Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Νοέμβρη.

3.Τη Δευτέρα , οι πολιτικοί κρατούμενοι Παναγιώτης Μιχαλάκογλου και Μ.Β. μεταφέρθηκαν, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, από τη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών κορυδαλλού, όπου κρατούνται μετά τη σύλληψή τους στην Αθήνα τη 1 Οκτωβρίου. Μεταφέρθηκαν ο ένας στη Διεύθυνση Μεταγωγών στη Θεσαλλονίκη και στη συνέχεια στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών και ο άλλος στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, στην Πάτρα. Οι δύο σύντροφοι αρνήθηκαν το σωματικό έλεγχο και δήλωσαν αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι.

Καλέσματα

1.Μικροφωνική αλληλεγγύης στους ένοπλους Κούρδους αντάρτες στη Συρία, την  Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Παράρτημα στην Πάτρα, από τη Σύμπραξη για τον Αναρχικό Κομμουνισμό.

2.Παρέμβαση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, από συνέλευση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ.

3.Μικροφωνική και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενους στο Ελληνικό, το Σάββατο στις 12:00 στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, από αλληλέγγυους/ες.