Δελτίο αντιπληροφόρησης (15-10-2014)

Download here! - Downloads: 118 - Plays: 34

Εκπαίδευση

1) Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας είχαν προγραμματίσει τη Δυτέρα το πρωί φοιτητές της σχολής διαμαρτυρόμενοι για τις διαγραφές και το «face control» που επιβάλλει η νέα διοίκηση του ΕΚΠΑ. 

2) Ο νέος Πρύτανης, Θεόδωρος Φορτσάκης, αποφάσισε να καλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και να αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες εργασίες στο κτήριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια.

 

3) Παράσταση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη το μεσημέρι στην περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί.

 

Καταστολή

1) Την Τρίτη απορρίφθηκε, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία, από του τριμελές εφετείο κακουργημάτων Πειραιά. Ο Σάββας Ξηρός αιτείται τη διακοπή της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω προβλημάτων υγείας, καθώς το ποσοστό αναπηρίας του κρίνεται κοντά στο 90%. Η υπεράσπιση δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί πάνω στις γνωματεύσεις των ιατροδικαστών ως προς την κρισιμότητα της υγείας του, μιας και αυτές κατατέθηκαν μόλις σήμερα. Ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε στο δικαστήριο κάτω από τα συνήθη κραυγαλέα μέτρα ασφαλείας.

 

2) Με εκ νέου διακοπή συνεχίστηκε η δίκη για το σχέδιο Φοίνικας τη Δευτέρα. Μετά από παραβιάσεις δικονομικών κανόνων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου,  οι πολιτικοί κρατούμενοι και στη συνέχεια οι συνήγοροί τους, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Συνέχεια της δίκης την Τρίτη 14 Οκτώβρη.

 

3) Απαλλάχθηκε την Παρασκευή ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός από τις κατηγορίες σε βάρος του για την υπόθεση των Φαρσάλων στις 6 Απριλίου 2014 κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από την πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας  Δομοκού. Στο δικαστήριο της Λάρισας μαζεύτηκαν αλληλέγγυοι, κάτω από υψηλά μέτρα ασφαλείας εκ μέρους της αστυνομίας η οποία προκάλεσε σύγκρουση μέσα στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου. Παρόντα στη συνεδρίαση ήταν και μέλη της Χ.Α., επιτελώντας ρόλο μάρτυρα κατηγορίας-καταδότη

και επιδεικνύοντας τις στενές τους σχέσεις με τα επίσημα όργανα καταστολής.

 

4)Αναβλήθηκε για 31 Οκτώβρη η δίκη των 16 ατόμων που είχαν συλληφθεί το 2012 στις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Η υπεράσπιση αιτήθηκε εκ νέου σύνταξη του κατηγορητηρίου αλλά η αίτηση απορρίφθηκε. Από το πρωί αλληλέγγυοι βρίσκονταν μαζεμένοι έξω απ’ τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

 

Καλέσματα

1) Mηχανοκίνητη πορεία ενάντια στις ανεμογεννήτριες, την Τετάρτη στις 11.00 στο δημαρχείο Ρεθύμνου, από τη λαϊκή συνέλευση κατοίκων των χωριών του Αγίου Βασιλείου και τη συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ.

2) Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία, την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στο σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι, από Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων.

3) Συγκέντρωση και πορεία σχετικά με την απόφαση για το Φούρνο του Λάμπρου, την Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.