Δελτίο αντιπληροφόρησης (13-10-2014)

Download here! - Downloads: 132 - Plays: 16

Κοινωνικά

 

Το Σάββατο φασίστες της χρυσής αυγής μοίρασαν υλικό στα κέντρο της Καβάλας με την συνοδεία μπάτσων. Την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες και αντιφασίστριες  και παρά την προστασία των μπάτσων προς τους χρυσαυγίτες, κατάφεραν να τους προπηλακίσουν.

 

Καταστολή

1) Ανέστειλε την απεργία πείνας και δίψας ο Α. Σταμπούλος που αυτή τη στιγμή κρατείται στις φυλακές Λάρισας όπου μεταφέρθηκε σηκωτός από το Μεταγωγών, όπως έγραψε σε επιστολή του το Σάββατο 11 Οκτώβρη. Αίτημά του είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, μιας και η απόφαση του συμβουλίου φυλακών ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτός εκεί, έχει ως μόνο σκοπό να καλύψει την πολιτική εντολή για μεταφορά του σε πιο μακρινό κατάστημα. Παρεμβάσεις, πανό και εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

 

2) Αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και συμφωνία του ίδιου, η δίκη του Τ. Θεοφίλου για τις 7 Νοέμβρη στο Γ' Τριμελές Εφετείο γιατί δεν προσήλθαν οι τέσσερις αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, οι ίδιοι που τον είχαν συλλάβει στον Κεραμεικό τον Αύγουστο του 2012. Οι μάρτυρες-αστυνομικοί δεν είχαν εμφανιστεί ούτε στην εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και διαβάστηκαν μόνο οι καταθέσεις τους, το οποίο αποτελεί δικονομική παράβαση. Το δικαστήριο επίσης κήρυξε απαράδεκτη την κατηγορία της απείθειας, λόγω της οποίας είχαν προστεθεί 6 μήνες φυλάκισης στον Τ. Θεοφίλου, καθώς οι σχετικές κατηγορίες έχουν παραγραφεί.

 

 

Εκπαίδευση

1) Κινητοποίηση συλλόγων φοιτητών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Κύριο αίτημά τους ήταν η απομάκρυνση των security αλλά και κάθε εργολαβίας από την πανεπιστημιούπολη και σε αυτά τα πλαίσια απαίτησαν την αποχώρηση των σεκιουριτάδων από το άσυλο ενώ δεν τους επέτρεψαν να παραμείνουν σε πανεπιστημιακό χώρο.

 

Καλέσματα

1) Συγκέντρωση συμπαράστασης στη διωκόμενη αγωνίστρια/συνδικαλίστρια Φωτεινή Μανωλάκου, τη Δευτέρα στις 9.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, από αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Νισάφι και αλληλέγγυους/ες.

2) Νέα κινητοποίηση στην Τράπεζα Αττικής, τη Δευτέρα στις 10.30 στην Τράπεζα Αττικής, από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

3) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 16 συλληφθέντες της 17/11/12, την Τρίτη στις 9.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ).

4) Μικροφωνική ενάντια στην κρατική πολιτική που δολοφονεί πρόσφυγες, την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, από κατάληψη Rosa Nera.