Δελτίο αντιπληροφόρησης (22-9-2014)

Download here! - Downloads: 123 - Plays: 113

Εργατικά

 

1) Σε απεργία διαρκείας είχαν κατέβει την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργάτες του ΙΜΑΣ (θυγατρική της γερμανικής CONTINENTAL) στην οποία συμμετέχουν και οι εργάτες της ΣΥΡΜΑ (αδελφή εταιρεία της ΙΜΑΣ, επίσης θυγατρική της CONTINENTAL στην Α ΒΙΠΕ Βόλου), οι οποίοι ακολουθούν τις αποφάσεις των συναδέλφων τους στην ΙΜΑΣ, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία δεν τους έχει θέσει σε εκ περιτροπής εργασία, με την πρόθεση, όμως, να συζητήσει μαζί τους “bonus” εξόδου…Οι εργάτες της ΙΜΑΣ και της ΣΥΡΜΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11/9 στα δικαστήρια Βόλου, όπου κατατέθηκε αγωγή κατά του σωματείου από την εργοδοσία της γερμανικής πολυεθνικής. Επίσης αναμένεται η κήρυξη πανεργατικής απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα με προτεινόμενη ημέρα την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, από τους εργαζόμενους στις δύο επιχειρήσεις… Επιπλέον να αναφέρουμε συμπληρωματικά, ότι τελικά απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας κατά των εργατών της ΣΥΡΜΑ.

 
 
2)Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) για το φροντιστήριο Πρίσμα το οποίο απολύει εργαζόμενη μετά από 24 χρόνια.

Η εργαζόμενη στο φροντιστήριο Πρίσμα είχε αντιταχθεί στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας.

 3)Και νέες διώξεις συνδικαλιστών αγροτών στην Ζάκυνθο. Ειδικότερα, την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη θα διεξαχθεί άλλο ένα δικαστήριο και στο εδώλιο θα κάτσουν 22 αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες δίκες που έχουν γίνει σε βάρος συνδικαλιστών του νησιού.

 

4)Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη WIND ενάντια στην τρομοκρατία της εταιρείας, που έχει επιδοθεί σε πογκρόμ απολύσεων με τη μορφή εξαναγκασμού σε παραίτηση, με βασικό αίτημα την υπογραφεί ΣΣΕ και να σταματήσουν οι απολύσεις.

 

5)Οι εργαζόμενοι στον Καφεναί – Μυρσίνη εδώ και έναν χρόνο παλεύουν για να γυρίσουν στην εργασία τους, να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να αποσυρθούν οι μηνύσεις και οι αγωγές της εργοδοσίας.

6)Νέα σύμβαση με αυξήσεις κατάφερε να υπογράψει την περασμένη βδομάδα το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή του Μετρό στην Αθήνα.

 

Εκπαίδευση

 

1)Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε την Τρίτη 23/10 απεργία των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, την  ατομική αξιολόγηση  των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.

2)Οι Ενώσεις Γονέων σε Θέρμη και Θερμαικό προχωρούνε σε μηνύσεις για τη μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουνε και συλλαλητήριο στα Πράσινα Φανάρια.

 
Κάλεσμα
 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, την Τρίτη, στις 9.30, στον Άρειο Πάγο.