Δελτίο αντιπληροφόρησης (16-9-2014)

Download here! - Downloads: 117 - Plays: 158

Κοινωνικά

 
1. Το πρωί του Σαββάτου η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων για οικογένειες που έχουν ανάγκη, με δύο παρεμβάσεις έξω από σούπερ μάρκετ στις περιοχές του Αναύρου και της Ν. Δημητριάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Στις παρεμβάσεις μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και προκύρηξη – κάλεσμα για το Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στις 18/9, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από νεοναζί.
 

2. Πορεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Περιστέρι, για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Θανάση Καναούτη σε λεωφορείο από ελεγκτή εισιτηρίων. Στην πορεία συμμετείχε αρκετός κόσμος, ενώ οι διαδηλωτές κόλλησαν αυτοσχέδιες αφίσες στους δρόμους του Περιστερίου, απαιτώντας ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες για όλους αλλά και τερματισμό της υποβάθμισης των ζωών τους. Παράλληλα σύντροφοι από την συνέλευση Σινιάλο πριν την πορεία προέβησαν σε μαζική παρέμβαση σε λεωφορείο της γραμμής 703, όπου αχρήστευσαν τα ακυρωτικά μηχανήματα  ενώ μοίρασαν και σχετικό κείμενο.

 
3. Περισσότεροι από 80 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον παλαιστινιακό λαό συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, διατρανώνοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το ανέβασμα διασκευής της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη από ισραηλινό θίασο του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Η προσέλευση των θεατών παρά την έντονη διαφήμιση σε αστικά μέσα ενημέρωσης, κρίθηκε απογοητευτική για τους εμπνευστές της παράστασης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο ήταν συγκεντρωμένες δυνάμεις καταστολής.
 
4. Το Σάββατο στην Καβάλα, λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, δέκα νεοναζί προέβησαν σε παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με μοίρασμα κειμένων. Άμεσα περίπου 40 αντιφασίστες-αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία τους, αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής που προστάτευαν τον χώρο. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η πόρτα που έφαγαν οι χρυσαυγίτες από ένα καφέ της πόλης όπου και δεν τους επιτράπηκε να μοιράσουν το υλικό τους.

Καταστολή
 
1. Καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής – ρατσιστικής βίας δημοσίευσε η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Σύμφωνα με την καταγγελία ένας μετανάστης 22 χρονών δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από 2 ΜΑΤάδες, ενώ αφού αντιστάθηκε, ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλους 6 που έσπευσαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην επιβολή του νόμου.
 
Εκπαίδευση
1. Κατάληψη πραγματοποίησαν γονείς σε δημοτικό σχολείο στην Κρήτη με αίτημα και την μετατροπή και πάλι του δημοτικού σε 6θέσιο.
 
Καλέσματα 
  •  Διαμαρτυρία αλληλεγγύης και συμπόρευσης με τον Αλφόν, τη Δευτέρα, στις 17.30, στην Πρεσβεία Ισπανίας, από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

  •  Αντιφασιστική-αντικρατική-αντικατασταλτική διαδήλωση, την Τρίτη, στις 18.00, στα Προπύλαια, από Α/Α.

  • Αντιφασιστική πορεία, την Τρίτη, στις 19.00, πλατεία Αγίου Λαζάρου (Βύρωνας), από αντιφασίστες/ριες Βύρωνα.