Δελτίο αντιπληροφόρησης (16-6-2014)

Download here! - Downloads: 136 - Plays: 24

Εργατικά

1. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που δεν έκανε δεκτή την απόφαση του Πρωτοδικείου για την άμεση επαναπρόσληψή τους. Παράλληλα, θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τον βίαιο ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ. Τέλος, οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

2. Σε απεργία προχώρησαν από την Τρίτη έως την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ καθώς λήγει η διαθεσιμότητα 341 εργαζομένων και είναι πιθανό να απολυθούν.

3. Σεκιουριτάς της ΝΕΡΙΤ μαχαίρωσε τον γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασσιμάτη, έξω από το Ραδιομέγαρο. Αφορμή ήταν η προσπάθεια του τελευταίου να εμποδίσει τον σεκιουριτά που μαζί με διευθυντικό στέλεχος της ΝΕΡΙΤ πήγαν να κατεβάσουν τη μαύρη σημαία για τους νεκρούς του αγώνα της ΕΡΤ.

4. Σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Καφεναί-Μυρσίνη την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απολυμένοι εδώ και 9 μήνες.

5. Aπεργία των μισθωτών τεχνικών και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

6. Συνέχισαν και την Παρασκευή που μας πέρασε, τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι καθαρίστριες του ΕΚΠΑ έχουν αιτήματα όπως: ακύρωση όλων των απολύσεων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την απομάκρυνση των εργολαβικών εταιρειών καθαριότητας από το πανεπιστήμιο.

7. Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Διεκδικούν την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

Καταστολή

Την Τρίτη θα συζητηθεί στο Εφετείο του Πειραιά νέα αίτηση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος ζητά την κατ’ οίκον νοσηλεία του λόγω ανήκεστης βλάβης. Η δίκη θα γίνει στις 9 το πρωί, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Πειραιά.
 

Δικαζεται σε δευτερο βαθμο την Τριτη, στο Μικτο Ορκωτο Εφετειο της Λαρισας, ο  Βαγγέλης ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΑΣ που βρισκεται στις φυλακες Τρικαλων απο τον Απρίλη του 2012, εκτιοντας ποινη καθειρξης 15 ετη για σειρα εμπρηστικων επιθεσεων που  γίναν το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 12 στα Τρικαλα.

 

Καλέσματα

1. Συγκέντρωση για τις απολυμένες της Online Sales, τη Δευτέρα στις 10.00 στην Επιθεώρηση Εργασίας, από Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής και  Σωματείο Wind.