Δελτίο αντιπληροφόρησης (29-4-2014)

Download here! - Downloads: 276 - Plays: 29

Εργατικά:

 

1. Απεργιακές πορείες θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Όλοι στους δρόμους.

 

2. Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από την Δευτέρα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.Μάλιστα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

3. Σε κινητοποιήσεις βρίσκεται η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με δράσεις ενάντια στην «αξιολόγηση» των Δημοτικών Υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο όπως επισημαίνει τις απολύσεις.Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη των Δημαρχείων της χώρας ώστε να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον «προθάλαμο» των απολύσεων.

 

4. Με έντονες αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» τον πρώην υπουργό, Καψή εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και πολίτες στα Τρίκαλα. Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε ο Καψής και τις προηγούμενες ημέρες σε Καρδίτσα και Πάτρα.Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά και Τρικαλινοί πολίτες εισήλθαν στο Δημαρχείο, όπου βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Καψή για το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά και για τις πολιτικές της κυβέρνισης.

 

5. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στις 14 Μαΐου, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρήσει, έως και τις 13/5, στην κατάργηση της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου που έχει ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

 

6. Στην Εύβοια, 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Οlympic Star» απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους . Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι απλήρωτοι τόσο για την εργασία τους το 2013, όσο και για δεδουλευμένα προηγούμενων ετών. Την απεργία στήριξαν πολλά τοπικά σωματεία και συνδικάτα.

 

7. Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα «MIKEL» στη Θεσσαλονίκη .Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης αλλά και γιατί η εργοδοσία επιβάλλει στους εργαζόμενους απαράδεκτα ιδιωτικά συμφωνητικά στα οποία τους δεσμεύει να μην απασχολούνται παράλληλα σε «ανταγωνιστική» επιχείρηση και εκβιάζει με πρόστιμα τουλάχιστον 10.000 ευρ.

 

Εκπαίδευση:

 

1. Τη Δευτέρα, πορεία πραγματοποιήσανε οι μαθητές Α' τάξης Λυκείων του Ευόσμου ενάντια στις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην τράπεζα θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

2. Στάσεις εργασίας πραγματοποιήσανε την Πέμπτη και την Παρασκευή καθηγητές αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που έδωσε εντολή να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν από καταλήψεις, εν μέσω των διακοπών του Πάσχα. Εν τω μεταξύ το υπουργείο απείλησε με πειθαρχική δίωξη για όσους δεν υπακούσουν.

Για τον ίδια λόγο, μαθητές του 10ου ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη προχωρήσανε σε κατάληψη του σχολείου εκείνες τις μέρες.

 

Καλέσματα:

 

1. Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου Πάτρας και πορεία στις γειτονιές εν όψη Πρωτομαγιάς , την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα, από την πρωτοβουλία αναρχικών για ένα άλλο εργατικό κέντρο.

 

2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Cengiz Bayir, την Τέταρτη στις 12.00 στο εφετείο Λάρισας, από Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

 

3. Μικροφωνική αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ εν όψη της δίκης, την Τετάρτη στις 12.00 στην ΑΣΟΕΕ.

 

4. Αντιεκλογική μικροφωνική, την Τετάρτη στις 12.00 στο προαύλιο του πανεπιστημίου Πειραιά, από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πανεπιστημίου Πειραιά.

 

5. Μικροφωνική στην πλατεία Αγίας Σοφίας Πάτρας εν όψη Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, από την πρωτοβουλία αναρχικών για ένα άλλο εργατικό κέντρο.

 

6. Συγκέντρωση στο Παράρτημα και πορεία για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη στις 9.30, από την πρωτοβουλία αναρχικών για ένα άλλο εργατικό κέντρο.

 

7. Συγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη στις 11.00, από Αναρχικό δελτίο Μαύρη σημαία, Αναρχική Συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε και Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ.

 

8. Συγκέντρωση στην αγορά Χανίων για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη στις 11.00, από συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών "σαλταδόροι" και Εργάτες Λάστιχο.

 

9. Πρωτομαγιάτικη μηχανοκίνητη πορεία, την Πέμπτη στις 12.00 στο Πεδίον του Άρεως, από ΕΣΕ.