Δελτίο αντιπληροφόρησης (02-4-2014)

Download here! - Downloads: 110 - Plays: 19

Εργατικά

1. Ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ με διαδικασίες εξπρές το νέο πολυνομοσχέδιο. Το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αλλαγές που πλήττουν ευθέως κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα, ρυθμίσεις που φιλελευθεροποιούν τις αγορές προϊόντων και μέτρα που διευκολύνουν την περαιτέρω προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

2. Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από Δευτέρα οι ναυτεργάτες, αντιδρώντας στη θέσπιση επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας στα πλοία όπως προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο.

3. Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έκαναν τη Δευτέρα οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς 1.000 περίπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με βάση το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε . Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 4ης μέρας απεργίας των οδηγών και της στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

4. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

5. Με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξεκινούν την Τετάρτη τον αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, από τις 7.30 έως τις 10.30 .
 

Εκπαίδευση

1. Η νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν προσλήφθηκαν, ως όφειλαν, 85 καθηγητές το 2010 κρίθηκε αντισυνταγματική από το τρίτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο και παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την τελική απόφαση.

Κοινωνικά

1. Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα σαν απάντηση στην εκδήλωση που έκανε η Χρυσή Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα. Την πορεία των διαδηλωτών ανέκοψαν οι δυνάμεις καταστολής χωρίς όμως να υπάρξουν περαιτέρω συγκρούσεις.

2. Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξαν συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις ομάδες καταστολής, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να προχωρήσουν προς το Ζάππειο όπου συνεδριάζει το Ecofin, ενώ υπήρξαν 8 προσαγωγές.

3. Αθώους έκρινε το πέμπτο Τριμελές πλημμελειοδικείο τους 9 σχολικούς φύλακες που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

4. Την απομάκρυνση φοιτητή από την εστία και τη διαγραφή του από το Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνιολογίας ζητά ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή το γεγονός ότι απείλησε με μαχαίρι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο χώρο των εστιών. Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι γνωστό μέλος φασιστικών συμμοριών.

 

Καταστολή

1. Οι κρατούμενοι της Ά πτέρυγας Κορυδαλλού και οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν σε στάση, αρνούμενοι να αποχωρήσουν από το προαύλιο των φυλακών για μια ώρα μετά τη λήξη του προαυλισμού (11.00 με 12.00 το μεσημέρι) ως ένδειξη πένθους και οργής για τον θάνατο του συγκρατούμενού τους Ιλία Καρέλι. Στην Ά πτέρυγα, γράφτηκαν επίσης συνθήματα με μπογιά στους τοίχους ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα.

2. Δικάστηκε την Τρίτη στα δικαστήρια Τρικάλων σε βαθμό πλημμελήματος η μήνυση που κατέθεσαν δυο χρυσαυγίτες για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μελών της αγωνιστικής πρωτοβουλίας. Τα μέλη της αγωνιστικής πρωτοβουλίας υπερασπίστηκαν εργαζόμενους που απολύθηκαν από τη βιοτεχνία ξυλείας ΜΑΛΑΒΑΚΗΣ στα Τρίκαλα πριν από κάποιους μήνες. Οι εργαζόμενοι βρεθήκαν μπροστά σε φουσκωτούς οι όποιοι ήταν μέλη της τοπικής χρυσής αυγής.

3. Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο τέσσερις αστυνομικούς για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία του 24χρονου φοιτητή Νίκου Σακελλίωνα, ο οποίος κατά τη σύλληψή του έπεσε νεκρός στα χέρια τους.

 

Καλέσματα

1. Δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων από τις κινητοποιήσεις μετά την ψήφιση του 2ου μνημονίου στις 12 Φλεβάρη 2012, την Τετάρτη στις 9.00 στο Εφετείο της Λουκάρεως.

2. Παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας Σίνδου για την τρομοκρατική απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία ανακύκλωσης ecoplast, την Τετάρτη στις 10.00, από την Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης.

3. Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, την Τετάρτη στις 10.30, από Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας.

4. Μαζική παράσταση στην πρυτανεία ενάντια στους αποκλεισμούς στη λέσχη, την Τετάρτη στις 11.00, από αυτόνομα σχήματα του ΑΠΘ και τη συνέλευση για το κόστος φοίτησης.

5. Πορεία υπεράσπισης της Κατάληψης κυλικείο Οκτάγωνο, την Τετάρτη στις 12.00 με προσυγκέντρωση στη κατάληψη.

6. Αποκλεισμός ειρηνοδικείου για αποτροπή πλειστηριασμών, την Τετάρτη στις 15.30 στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, από Αναρχική ομάδα Τρικάλων.

7. Μικροφωνική για τις φυλακές, την Πέμπτη στις 18.30 στο Παράρτημα στην Πάτρα, από Αναρχική συλλογικότητα Άλφα Ρήξη.

8.Μαζική παράσταση στο ΔΣ της λέσχης ενάντια στους αποκλεισμούς, την Παρασκευή στις 12.00, από αυτόνομα σχήματα του ΑΠΘ και τη συνέλευση για το κόστος φοίτησης.