Δελτίο αντιπληροφόρησης (28-3-2014)

Download here! - Downloads: 103 - Plays: 38

Εργατικά

1. Να κινηθούν οι διαδικασίες απόλυσης των «διαθέσιμων» σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και άλλων υπαλλήλων για τους οποίους έληξε το οκτάμηνο ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για παράτασή του ζητεί με εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι απολυθέντες θα διαγραφούν άμεσα από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και θα εκδοθούν πράξεις λύσης της υπαλληλικής τους σχέσης.

 

2. Κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης της «Lafarge», στην Παιανία, έκαναν την Τετάρτη το πρωί εργαζόμενοι και απολυμένοι της επιχείρησης, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απόφαση της εταιρείας να απολύσει 236 εργαζόμενους.

3. 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Mellon» διεκδικώντας την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που προέβλεπε η παλιά κλαδική σύμβαση.

4. Με απεργία διαρκείας αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που απελευθερώνει πλήρως το χώρο του φαρμακείου και παραδίδει τη διάθεση του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω απ' τη Βουλή τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

5. Νεκρός βρέθηκε 44χρονος εργάτης από το Αγρίνιο όταν καταπλακώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο φράγμα Αγρινίου ενώ δύο συνάδελφοι του διακομίστηκαν σοβαρά τραυματίες στο νοσοκομείο της πόλης.

6. Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Γερμανία εργαζόμενοι σε 7 αεροδρόμια της πόλης. Η απεργία εντάσσεται σε μια ευρύτερη κινητοποίηση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων είναι οι εργαζόμενοι στις τοπικές μεταφορές και στους παιδικούς σταθμούς. Τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις 6,7% για 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ομοσπονδιακές, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

 

Κοινωνικά

1. 56χρονος ανασφάλιστος καρδιοπαθής έπαθε ανακοπή και πέθανε μετά από απόρριψη αίτησης του για αναπηρική σύνταξη, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρατικών δολοφονιών το τελευταίο διάστημα. Η αίτηση του απορρίφηκε καθώς κρίθηκε παραφουσκωμένη.

 

2. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον φασίστα Γιώργο Ρουπακιά. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

3. Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», σχετικά με την αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία κατά του Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση πλαστού εγγράφου για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ζήτημα που οφείλεται σε λάθος της ληξιαρχικής υπηρεσίας του Πακιστάν.

 

Καταστολή

1. O Καρέλι Ιλία, ο οποίος σκότωσε τον υπαρχιφύλακα Τσιρώνη στο Μαλανδρίνο, μεταφέρθηκε στη φυλακή Νιγρίτας Σερρών. Κατά την μεταφορά του, αλλά και στη φυλακή, ξυλοκοπήθηκε άγρια από μπάτσους, του αρνήθηκε να μπει στη φυλακή και κρατείται στην απομόνωση. Οι κρατούμενοι στις 4 από τις 6 πτέρυγες της φυλακής ζητάνε από την υπηρεσία να μπει στη φυλακή.

2. Η μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα μπλοκαρίστηκε από μπάτσους, 100 μέτρα πιο κάτω από τα γραφεία της Χ.Α και 100 μέτρα πιο πάνω. Μία διμοιρία με ΔΙΑΣ έκλεισαν το δρόμο έξω από το αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου φρόντισε να προστατέψει με κάθε τρόπο τα άδεια γραφεία των φασιστών καθώς οι φασίστες ήταν εξαφανισμένοι.

 

Εκπαίδευση

1. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 18:30 στο Σύνταγμα ενάντια στο νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί και ο οποίος θα επιτρέπει μαζικές απολύσεις, χωρίς έλεγχο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και με πολύ μικρότερες αποζημιώσεις.

2. Το υπουργείο Παιδείας ανακινεί το θέμα της «λευκής εβδομάδας», το οποίο προτάθηκε από τους ξενοδόχους, με μόνο γνώμονα την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.

 

Καλέσματα

1. Κινητοποίηση για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και το Υδραγωγείο Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας.

2. Πορεία ενάντια στις φυλακές "υψίστης ασφαλείας", την Παρασκευή στις 18.00 στα Προπύλαια, από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, τον Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ και την Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

3. Πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες από Τουρκία και Κουρδιστάν, την Παρασκευή στις 18.00 στην Καμάρα, από την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία.

4. Εκδήλωση-συζήτηση για την απεργία των διοικητικών την Παρασκευή στις 19.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στην Πτέρυγα Πολιτικών Μηχανικών από διάφορα αυτόνομα σχήματα σχολών.

5. Μικροφωνική αλληλεγγύης στα κατειλημμένα προσφυγικά, το Σάββατο στις 13.00 στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους.

6. Παρέμβαση την Δευτέρα στις 10.30 στην ΔΕΗ στην Παπαναστασίου από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας.

7. 24ωρη γενική απεργία έχει προκηρυχθεί για τις 9 Απριλίου.

8. Στις 10 Απριλίου οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Λουκάρεως στις 9 το πρωί.