Δελτίο αντιπληροφόρησης (21-3-2014)

Download here! - Downloads: 102 - Plays: 30

 

Εργατικά

1. Την Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιήθηκε 48ωρη απεργια στο δημόσιο τομέα ενάντια στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας και τις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά.
 

2. Γενική απεργία προκυρήχθηκε για τις 9 Απριλίου.

3. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

4. Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή για τους  320 εργαζόμενους στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, που ζητούν  να επιστρέψουν στις δουλειές τους, καθώς οι συμβάσεις τους έληξαν στις αρχές Μαρτίου ενώ καλύπτουν σύμφωνα με τους ίδιους πάγιες και διαρκείες ανάγκες. Τα ασφαλιστικά μετρά θα εκδικασθούν σε δύο μήνες περίπου.

5. Σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες βρίσκοτναι από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ELBISCO», με αίτημα την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας. Σε αυτούς προστίθενται και αυτοί της επιχείρησης «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», που πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας.

6. Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Β. Ελλάδος προχώρησε σε 3ωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη και Πέμπτη, με αίτημα την άμεση εξόφληση των οφειλών στους εργαζόμενους και την εμπρόθεσμη και τακτική καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού.

 

7. Πορεία πραγματοποίησαν την Τετάρτη εργαζόμενοι μηχανικοί για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση και τη στάση εργασίας που καλούσαν διάφοροι φορείς.

8. Τη ζωή του έχασε εργάτης στην περιοχή Άγιος Λουκάς στη Θήβα, κατά την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών για την ανέγερση οικοδομής.

9. Στην κατάργηση 4.900 θέσεων εργασίας στη Γερμανία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αρχής γενομένης από τη θυγατρική της εταιρεία συστημάτων πληροφορικής T-Systems προχωρά η εταιρία τηλεπικοινωνιών  Deutsche Telecom.

Κοινωνικά

1. Πορεία με έντονο παλμό πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από μετανάστες και αλληλέγγυους ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών που αποτελούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη.

2. Ομάδα μεγαλύτερη των 20 ατόμων, συγκεντρώθηκε την Πέμπτη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα, έπειτα από ανακοίνωση της τοπικής ναζιστικής οργάνωσης για τα εγκαίνια του χώρου. Από τους συγκεντρωμένους φωνάχτηκαν συνθήματα σε ένδειξη αντίστασης στην φασιστική απειλή ενώ οι νεοναζί δεν τόλμησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
 
3. Παρέμβαση λόγω της δίκης για την επίθεση στην Αντίπνοια, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από αλληλέγγυους την Τετάρτη. Κατά την παρέμβαση μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, στήθηκε μικροφωνική και βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, ενώ τέλος κολλήθηκαν και αντιφασιστικά χαρτοπανό. 

Εκπαίδευση

1. Την Πέμπτη εκπαιδευτικοί κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης με αίτημα την ανακάλεση όλων των απολύσεων των ίδιων και των συναδέλφων τους. Στο σημείο έφτασε η πορεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία αρχικά αποκλείστηκε από τα ΜΑΤ με ξύλο και χημικά.

Καλέσματα

 

1. Αντικατασταλτική πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες, την Παρασκευή στις 18.00 στη πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, από Αναρχικό Στέκι Utopia.

 

2. Ανοιχτό κάλεσμα για οργάνωση δράσεων με αφορμή απόλυση εργαζομένου, την Παρασκευή στις 18.00 στο Στέκι στη Μόδη, από ΕΣΕ Θεσσαλονίκης.

 

3. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, το Σάββατο στην Ομόνοια στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα (ακολουθεί συναυλία στις 4 στο Σύνταγμα) και στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 στη Θεσσαλονίκη (ακολουθεί συναυλία στις 3 στην ΕΡΤ3).  Θα υπάρξει συντονισμός με διαδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Γλασκώβη, το Κάρντιφ, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, τη Ν. Υόρκη, τη Μελβούρνη, τη Κοπεγχάγη, τη Βαρσοβία, τη Βιέννη.