Δελτίο αντιπληροφόρησης (17-3-2014)

Download here! - Downloads: 91 - Plays: 24
Εργατικά

 
1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Μανωλάδας περίπου 100 εργάτες μετανάστες από το Μπαγκλαντές, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έχουν μείνει άνεργοι, πεινασμένοι και χωρίς χρήματα, μετά τα περσινά αιματηρά επεισόδια στις καλλιέργειες φράουλας.
 
2. Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και στη δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ".Το νομοσχέδιο στο οποίο αντιδρά η ΓΕΝΟΠ προβλέπει τη δημιουργία μίας "μικρής ΔΕΗ" η οποία θα περιλαμβάνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης και θα εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Αρχικά έχει εξαγγελθεί 48ωρη απεργία με έναρξη την ημέρα που θα κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή.
 
3. Σε απεργία προχώρησαν οι φαρμακοποιοί την Παρασκευή και τη Δευτέρα στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Κοινωνικά
 
1. Ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης, που αρνείται για ιδεολογικούς λόγους να υπηρετήσει τόσο την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία όσο και την τιμωρητική εναλλακτική υπηρεσία, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 8 μήνες φυλακή με ένα χρόνο αναστολή, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και δικαστικά έξοδα 200 ευρώ. 
 
Εκπαίδευση
 
1. Οι καθηγητές κατά τη γενική συνέλευση τους αποφάσισαν να κατέβουν σε 3ήμερη απεργία την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την Τετάρτη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Παρασκευή πανελλαδικό συλλαλητήριο.
 
2. Στη Φωκίδα διώκεται καθηγητής και γονέας ύστερα από μήνυση άλλου γονέα, γιατί εξέφρασε θετική γνώμη για την κατάληψη του Λυκείου Ιτέας στη συνέλευση των γονέων.
 
3. Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας απαγόρευσε τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στις εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
 
4. Στην Καβάλα, με αφορμή την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ένας αστυνομικός και ένας υγειονομικός υπάλληλος μπούκαραν σε 3 Λύκεια και αφού έπιασαν μαθητές να καπνίζουνε, άρχισαν να απειλούν εκπαιδευτικούς και διευθυντές.
 
Καλέσματα
 
1. Πορεία για τον Berkin Elvan, την Τρίτη, στις 9.00, στο 1ο Λύκειο Γέρακα και στο 1ο ΛύκειοΠαλλήνης, από μαθητές Γέρακα – Παλλήνης.
 
2. Πορεία στην εφορία Παγκρατίου, την Τρίτη, στις 10.00, στην πλατεία Μαρτάκη στον Βύρωνα, από Πρωτοβουλία κατόικων Καισαριανής, Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου.
 
3. Μοτοπορεία στις φυλακές Διαβατών για την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Χασάν Κοσάρ (Τσετίν) , την Τρίτη, στις 17.30, στο άγαλμα Βενιζέλου, από Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.