Δελτίο αντιπληροφόρησης (7-3-2014)

Download here! - Downloads: 100 - Plays: 22
Εργατικά

 
1. Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις  με φόντο την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με ΜΑΤ κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών. Στο δρόμο κατεβήκανε σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους δήμους, εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες, καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους.
 
2. Οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis, κάνουν αγώνα εδώ και δύο χρόνια για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους. Ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Κουρής αρνείται να τους πληρώσει προφασιζόμενος αδυναμία, ενώ την ίδια στιγμή αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά  τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision. Οι απολυμένοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision την Τρίτη  11 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. 
 
3. 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν Δευτέρα και Τρίτη οι φαρμακοποιοί και είναι η αρχή  μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν, την ολοκληρωτική καταστροφή της  φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.
 
4. Αποσύρθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορούσε μεταξύ άλλων και τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με οριστική απόλυση. Υπενθυμίζεται ότι η διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών λήγει εντός του Μαρτίου, δηλαδή κατά την προεκλογική περίοδο, διάστημα κατά το οποίο με βάση το νόμο δεν επιτρέπεται μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος. Με την τροπολογία που είχε κατατεθεί από την κυβέρνηση επιτρεπόταν κατά την προεκλογική περίοδο η έκδοση πράξεων που αφορά οποιαδήποτε μεταβολή προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
 
5. Λογιστές και φοροτεχνικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα φορολογικά πρόστιμα, στο Σύνταγμα τη Δευτέρα.
 
6. Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών, αλλά και των οφειλών του υπουργείου Εσωτερικών που δεν έχουν αποδοθεί από τον ΟΚΑΝΑ.
 
7. 48ωρη απεργία έγινε Τρίτη και Τετάρτη από τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», που εργάζονται στα δίκτυα της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Αθήνας και Πειραιά. Η απεργία αποφασίστηκε γιατί η καθυστέρηση δεδουλευμένων είναι πάγιο φαινόμενο, ενώ η εργοδοσία τρομοκρατεί και απειλεί εργαζόμενους όταν ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούν αυτά για τα οποία έχουν δουλέψει.
 
Καταστολή
 
1. Το πρωί της Τρίτης  μπάτσοι όλων των ειδών περικύκλωσαν για άλλη μία φορά την ΑΣΟΕΕ.Διμοιρίες ματ παρέμειναν στο τετράγωνο γύρω από την ασοεε μέχρι το απόγευμα,κάνοντας ελέγχους στοιχείων σε άτομα που έβγαιναν, πιθανώς περιμένοντας τους μετανάστες να βγουν από τη σχολή και να τους συλλάβουν.Από νωρίς αλληλέγγυος κόσμος από τη σχολή στήριξε με την παρουσία του στο προαύλιο και ανέλαβε να ασφαλίσει τις πλαϊνές πόρτες για ενδεχόμενη εισβολή.
 
2. Την  Τρίτη,πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του τρομοδικείου για τη ληστεία στο Βελβεντό.Από τους 3 μάρτυρες που εξετάστηκαν,οι 2 ήταν αυτόπτες μάρτυρες στις ληστείες και κατέθεσαν ότι δεν μπόρουν να αναγνωρίσουν κανέναν από τους δράστες.Ο τρίτος μάρτυρας και διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής, κατέθεσε ότι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός από τους δράστες «προσομοίαζαν» με τα χαρακτηριστικά ενός από τους συλληφθέντες,κάτι που ούτε κατά διάνοια αρκεί για να ταυτοποιηθεί κάποιος. Τελικά πάρα τις προσπάθειες και πιέσιες του πρόεδρου του τρομοδικείου και του εισαγγελέα για δήλωση αναγνώρισης του ενός κατηγορουμένου,ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει και να πάρει στο λαιμό του έναν αθώο άνθρωπο.Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Μάρτη.  
 
Καλέσματα
 
1.  Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή πραγματοποιείται το 2ο φεστιβάλ σεξουαλικότητας στη σχολή θετικών επιστημών, προασπίζοντας παράλληλα την ελεύθερη δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο. 
 
2. Παρασκευή & Σάββατο πραγματοποιείται το διήμερο δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.
 
3. Σάββατο στις 12.00 στην Καμάρα , μικροφωνική αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη ενώ στα Γιάννενα την ίδια ώρα πραγματοποιείται διαδήλωση αλληλεγγύης και ακολουθεί συναυλία οικονομικής ενίσχυσης. 
 
4. Σάββατο στις 12.00 στο Μαρούσι , πορεία ταξικής αλληλεγγύης σε εργαζόμενο.
 
5. Σάββατο στις 12.00 , πορεία αντίστασης και μνήμης της μάχης της Κοκκινιάς, στην πλατεία Δαβάκη.