Δελτίο αντιπληροφόρησης (5-3-2014)

Download here! - Downloads: 125 - Plays: 53

Εργατικά

1. Στην Αθήνα κατεβήκανε την Τετάρτη οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγής από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

2. Κέρδισαν την προσωρινή διαταγή οι είκοσι σχολικοί φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας. Κάνουν λόγο για μία θετική απόφαση αλλά στόχος του αγώνα τους είναι η κατάργηση του νόμου περί διαθεσιμότητας και η επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους. Να σημειωθεί ότι στις 22 Μάρτη λήγει η προθεσμία για την διαθεσιμότητα, που σημαίνει απόλυση εκατοντάδων σχολικών φυλάκων, που βρίσκονται ήδη 7 μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Αμπελοκήπων στις 6 το απόγευμα.

3. Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής Κόκα Κόλα να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

 

 

Κοινωνικά

1. Πανό ανήρτησαν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους του νοσοκομείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε αποχή από το συσσίτιο από τις 17 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, όπου εκτός άλλων, ενώ έχει δυναμικότητα 60 κλινών στοιβάζονται 215 ασθενείς.

2. Οι μαθητές του Γυμνασίου των Φούρνων Ικαρίας ζητούν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω έλλειψης καθηγητών και πρόσθετης διδασκαλίας με αποτέλεσμα να ξεκινούν μαθήματα αρκετά αργότερα από τα υπόλοιπα σχολεία και να έχουν κενά ακόμη και σε βασικά μαθήματα. Έτσι, απαιτούν την έναρξη μαθημάτων στην αρχή της σχολικής χρονιάς, να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους συμμαθητές τους της Τρίτης Λυκείου και να εξαιρεθούν οι συμμαθητές τους της Πρώτης Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων.

3. Η ΟΛΜΕ διοργανώνει Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6/3/14 στις 12.30  μ.μ. στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος

Καλέσματα

1. Κάλεσμα για αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας άνεργης συμπολίτισσας, την Τετάρτη στις τρεισήμισι το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, από Επιτροπή Πολιτών Χολαργού "Αντίσταση και Αλληλεγγύη".

2. Δράση διαμαρτυρίας για την ανύπαρκτη προσβασιμότητα, την Πέμπτη στη μία η ώρα Τσιμισκή με Αριστοτέλους, από Ομάδα Προσβασιμότητας ΑΠΘ.